Simona Bucura Oprescu, revoltată! De 3 luni, Fondul Funciar este totalmente blocat | Sursa Ta

Alianța de la guvernare a reușit să blocheze procesul legat de Fondul Funciar. Funcția de Secretar General al Prefecturii a fost introdusă în Codul administrativ în luna februarie, anul acesta, dar Guvernul a uitat să-i numească pe cei care ar trebui să semneze actele de proprietate.
Astfel, de trei luni nu se mai emit certificate de proprietate, în niciun județ din țară.


În acest sens, deputatul Simona Bucura Oprescu cere Guvernului Cîțu să rezolve urgent această problemă.

”Alianța de la guvernare își mai demonstrează încă o dată stângăcia, prin blocarea procesului legat de Fondul Funciar.
Și asta pentru că funcția de Secretar general al Instituției prefectului a fost introdusă în Codul administrativ în luna februarie, anul acesta, dar Guvernul a „uitat” să-i numească pe cei care ar trebui să semneze actele de proprietate!
Secretarul general al Instituției prefectului ar fi trebuit să asigure secretariatul comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, în calitate de secretar al acesteia.
În lipsa secretarilor generali, de trei luni nu se mai emit titluri de proprietate în niciun județ din țară, iar procesul legat de Fondul Funciar este totalmente blocat.
Lipsa secretarilor generali a blocat și procesul de cadastrare, pentru care România ar trebui să absoarbă fonduri europene!
Guvernul Cîțu trebuie să rezolve urgent această problemă, deoarece întreaga administrația din România și, implicit, cetățenii au de suferit!”