Simona Bucura Oprescu:


Deputatul argeșean în Parlamentul României, Simona Bucura Oprescu, menționează pe pagina de socializare faptul că actualul Guvern refuză să dubleze alocațiile pentru copii iar consecințele sunt dramatice.


”Programul de guvernare cu care PSD s-a prezentat în fața alegătorilor în decembrie 2020 are o componentă importantă dedicată familiei și copiilor. 

Am pregătit măsuri concrete: de la dublarea alocațiilor la sprijin financiar pentru tinerele familii, de la diminuarea taxelor salariale pentru familiile cu copii și până la vouchere pentru creșă etc.

Guvernul Cîțu, ca și Guvernul Orban, refuză chiar și să dubleze alocațiile pentru copii. Ce să mai vorbim de alte politici sociale de sprijinire a familiilor?
Consecințele sunt dramatice.

Natalitatea este într-o continuă scădere - de exemplu, numărul naşterilor a scăzut cu aproape 2.800 în noiembrie 2020 faţă de luna precedentă. Iar migrația spre alte zări continuă.

Deoarece alte țări acordă facilități importante familiilor, copiii români au ajuns a doua cea mai mare populaţie rezidentă din Germania, de exemplu, după copiii nemţilor!

Este momentul ca actualii guvernanți să se trezească și, dacă nu au idei, pot găsi soluțiile în programul nostru de guvernare. 
Altfel, viitorul României este în mare pericol!”