Simona Bucura Oprescu:


Deputatul argeșean în Parlamentul României, Simona Bucura Oprescu, menționează pe pagina de socializare faptul că organizarea claselor pentru anul şcolar 2021-2022 va afecta sistemul de învățământ și așa pus în dificultate pe fondul pandemiei. 

 

" Consiliul Naţional al Elevilor atrage atenţia că se pregătesc tăieri masive ale numărului de clase din diferite unităţi de învăţământ preuniversitar, la iniţiativa inspectoratelor şcolare sau a unităţilor de învăţământ, pe fondul scăderii populaţiei de vârstă şcolară de la o generaţie la alta. 

Organizarea claselor pentru anul şcolar 2021-2022 va afecta sistemul de învățământ și așa pus în dificultate pe fondul pandemiei. 

Deoarece inspectorii și directorii de școli vor ca într-o clasă să fie minimum 30 de elevi, se va ajunge la supradimensionarea claselor, de până la 35 de elevi în clasă, ceea ce va va afecta procesul educațional.

Ideal ar fi ca, din contră, numărul de elevi dintr-o clasă să fie mai mic. 
Chiar Legea educației prevede că numărul mediu de elevi cu care o clasă poate funcţiona este de 22 pentru învăţământul gimnazial şi de 24 de elevi pentru învăţământul liceal.

Dar ce pretenții să ai de la un Guvern condus de către un premier care a spus răspicat că, pentru el și PNL, Educația nu este o prioritate?"