Simona Bucura Oprescu: ”Guvernul Cîțu nu alocă bani pentru organizarea centrelor de vaccinare”

Deputatul argeșean în Parlamentul României, Simona Bucura Oprescu, menționează pe pagina de socializare faptul că actualul Guvern nu alocă bani pentru organizarea centrelor de vaccinare.


”Guvernul Cîțu lasă din nou autoritățile locale să se descurce prin propriile forțe pentru organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare anti-Covid. 

Astfel, Guvernul nu alocă bani pentru organizarea centrelor de vaccinare.

Până și primarul liberal Emil Boc de la Cluj-Napoca a criticat Executivul din acest motiv, la fel ca și cel din Iași, Mihai Chirică. 

La rându-i, primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a spus că avem pregătite spații, dar operaționalizarea centrelor de vaccinare și plata personalului medical sunt strict atributele Guvernului, mai ales că bugetele locale sunt în suferință după un an 2020 care a generat cheltuieli imense pentru activități de evitare a răspândirii virusului, iar încasările au fost diminuate din cauza pandemiei.

Politica de vaccinare este o componentă a politicii de sănătate publică națională, iar resursele necesare trebuie să fie asigurate de la nivel central, nu din bugetele locale.

Pe de altă parte, printr-un act normativ adoptat la finalul anului trecut, salariile cadrelor sanitare sunt înghețate, în condițiile în care ele sunt în prima linie a luptei anti-Covid, iar o bună salarizare o motivare în plus.

Campania de vaccinare este responsabilitatea directă a Ministerului Sănătății, implicit a ministrului Vlad Voiculescu care până în acest moment nu a demonstrat nimic.”