Simona Bucura-Oprescu: ”Au trăit mereu mai bine cât timp PSD a fost la guvernare”

Simona Bucura-Oprescu a devenit sinonim cu omul muncitor din PSD, poate și unde, în politică, până mai acum câțiva ani, o femeie trebuia să muncească de cinci ori mai mult decât un bărbat pentru a fi promovată la adevărata sa valoare. Astăzi, candidează pentru un nou mandat la Camera Deputaților și crede că PSD va obține lejer peste 45% cel puțin din trei motive: are cea mai bună echipă, sub guvernările PSD românii au trăit cel mai bine și, nu în ultimul rând, cetățenii ar fi dezamăgiți de actuala guvernare. 

 

 

„Doar dacă fiecare dintre noi este cât mai bun în ceea ce face putem trece peste această perioadă complicată”

 

 Veniți după o campanie electorală la locale, după un COVID nu tocmai ușor, iar acum vă aflați la final de campanie pentru parlamentare. Mai... puteți? De unde vă luați resursele de energie?


- Să știți că mulți mă întreabă același lucru... De felul meu, sunt o luptătoare, nu mă dau bătută niciodată și îmi place să duc lucrurile până la capăt. Tot acest an a fost complicat, pandemia de coronavirus punându-și amprenta peste tot, inclusiv în modul în care se face campanie electorală. Am fost eu însămi bolnavă de COVID-19 și știu că nu este de joacă, îi îndemn pe toți să aibă grijă. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să încercăm să ne trăim viețile cât mai normal cu putință. Pentru asta este nevoie de credința că putem să biruim pandemia și, în același timp, să reconstruim. Energia de care vorbiți vine din convingerea că, doar dacă fiecare dintre noi este cât mai bun în ceea ce face, putem trece peste această perioadă complicată. 

 


  Exceptând pandemia, ce anume este diferit de data aceasta față de alte campanii electorale?


- Pandemia nu poate fi scoasă din ecuație, deoarece influențează tot procesul electoral. De exemplu, puteai face întâlniri electorale cu mulți oameni, acum nu ai voie să depășești un anumit număr de persoane atât în interiorul clădirilor, cât și în afară. Acum suntem nevoiți să punem accent pe alte mijloace de comunicare pentru a ajunge la mintea și la sufletul oamenilor. Un alt lucru care este diferit la PSD Argeș este echipa. Avem o echipă nouă de conducere, iar dintre cei 18 candidați, doar trei sunt parlamentari în funcție. Venim în fața alegătorilor cu mulți oameni noi, cu profesioniști în domeniile lor de activitate și cu un program care oferă soluții concrete de redresare a situației economice a țării.

 


 
„Venim cu mulți oameni noi și buni profesioniști”

 


 Ce spun oamenii cu care vă întâlniți în campanie? Care este starea de spirit?


- Am întâlnit mulți oameni care ne susțin, acest lucru s-a văzut și la alegerile locale. Sunt profund dezamăgiți de actuala guvernare care a pus pe butuci țara. Deciziile luate de către guvernanți au făcut mult rău unor largi categorii de persoane. De ce producătorii și comercianții nu pot vinde în piețe, dar supermarketurile sunt deschise? Ce fel de învățământ este cel online, în care lipsește interacțiunea vitală dintre dascăl și elev? Cum e posibil să lași bolnavii cronici fără acces la tratamente? Sunt numai câteva dintre nemulțumirile oamenilor care văd că guvernanții au scăpat pandemia de sub control și toate deciziile luate sunt greșite, adâncind criza. Dar am întâlnit și oameni optimiști care își pun speranța în PSD că va redresa țara așa cum a mai făcut-o în câteva rânduri după guvernări dezastruoase de dreapta!

 


 PSD a mai fost la guvernare și a mai avut majoritate în parlament. Cu ce vine nou de data aceasta? De ce anume ar trebui argeșenii să mai meargă o tură pe mâna PSD?


- Așa cum am spus, venim cu mulți oameni noi și buni profesioniști. Numai pe listele din Argeș PSD are trei medici, care cu siguranță știu ce trebuie făcut pentru a redresa sistemul de sănătate. Venim și cu cel mai bun program de guvernare care conține soluții viabile, nu promisiuni ce nu pot fi onorate. Am avut majoritatea în parlament și am demonstrat că știm să guvernăm pentru cetățeni, nu doar în interesul de partid sau al unor grupări ori firme, cum fac cei aflați acum la putere. De asta ar trebui să meargă oamenii pe mâna noastră: pentru că au trăit mereu mai bine cât timp PSD a fost la guvernare. 

 


 
 „I-am ascultat pe argeșeni, iar aceștia ne-au cerut schimbarea”


 Dacă ar fi să schimbați în mod fundamental ceva din ceea ce a făcut actuala guvernare, ce anume ați schimba?


- Sunt multe de spus aici... În primul rând, aș opta pentru testarea în masă a oamenilor, este o recomandare a specialiștilor noștri din sănătate la care ader. În al doilea rând, aș permite accesul bolnavilor cronici la spitale. În niciun caz nu aș închide piețele și aș menține școlile deschise. Aș găsi soluții pentru HoReCa, este un domeniu profund afectat de pandemie și de măsurile luate de către actualii guvernanți. Aș încerca să găsesc consens - vedem că dezbinarea este promovată intens de către guvernanți. PSD a propus, de exemplu, un pact național pentru sănătate, dar care a fost respins. Aș conchide spunând că întreaga guvernare ar fi trebuit schimbată! Pe 6 decembrie avem o șansă în acest sens.

 


  Veniți cu oameni noi la Parlament. Cum s-a închegat echipa?


- I-am ascultat pe argeșeni, iar aceștia ne-au cerut schimbarea. Schimbarea de mentalități, schimbarea de generații, schimbarea modului de a acționa. Noi am adus schimbarea. Am discutat cu colegii din partid și, împreună, am desemnat candidați competenți, cu legitimitate și cu capacitatea de a construi. 

 


 Ce scor preconizați că va obține PSD în Argeș?


- 45 la sută plus. Ținta noastră este să obținem o performanță politică și electorală peste rezultatele alegerilor locale. Adică 45 la suta plus. 

 


 Cum estimați prezența la vot?


- Este greu de făcut o estimare, dar cred că guvernul Orban este mai periculos decât coronavirusul. Fiecare dintre noi trebuie să folosească forța votului pentru a se exprima pe 6 decembrie.

 


 Ce mesaj aveți pentru argeșenii care se declară dezamăgiți și nu vor să mai voteze pe nimeni?


- Modul cum trăim este influențat direct de modul cum votăm. Cu PSD s-a trăit mai bine. Candidații PSD pentru Parlamentul României sunt garanția schimbării în bine a legislației românești pentru siguranța unui trai mai bun! Pe 6 decembrie îi invit pe argeșeni să meargă la urne și să voteze candidații PSD pentru Senat și Camera Deputaților, poziția 6 pe buletinele de vot!


Realizat de SC MB Agency Complete SRL, la comanda PSD - Organizatia Județeană Argeș, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020