Simona Brătulescu: „Președintele pune bețe în roate unei țări întregi prin nepromulgarea bugetului”

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut vineri, o declarație de presă la Palatul Cotroceni. În cadrul acesteia, șeful statului a respins bugetul pe 2019, atacându-l la Curtea Constituțională.


În acest context, Simona Brătulescu a transmis că era de anticipat ca președintele să procedeze în acest fel, „ținând cont de logica de campanie în care se află”:

„Îmi cer scuze în numele ALDE Argeș că domnul Iohannis a trebuit să facă efortul să apară în fața românilor pentru a spune că nu va promulga bugetul de stat. Știm că, fiind an electoral, consilierii îl împing de la spate să iasă la atac și să se folosească de orice pretext pentru a pune bețe în roate actualei guvernări. Din păcate, însă, președintele pune bețe în roate unei țări întregi prin nepromulgarea bugetului, așa cum a făcut-o și cu întârzierea numirii miniștrilor la Dezvoltare și Transporturi.

Președintele întârzie inclusiv plata unor alocații mărite începând cu luna martie pentru că, nu-i așa, situația materială a domniei sale este binecunoscută. Să intri în retorica demagogică a lui Klaus Iohannis este absolut inutil. Sperăm, însă, ca cei de la Curtea Constituțională, care sunt infinit mai responsabili, să se pronunțe rapid pe sesizarea făcută de către președinte”, a declarat Simona Brătulescu, președinte ALDE Argeș.

Potrivit acesteia, este imposibil ca un buget să mulțumească pe toată lumea sau să acopere toate necesitățile la un nivel maximal, însă nu poate fi trecut cu vederea faptul că Educația, Transporturile și Sănătatea primesc cu până la 64,6% mai multe fonduri de stat decât în 2018.

„Pentru Sănătate s-a alocat un buget de 9,5 miliarde de lei, cu 64,6% mai mult decât în 2018, bugetul Transporturilor este de 11,6 miliarde de lei, mai mare cu 54,9%, iar Educației i s-au alocat 30,8 miliarde de lei, mai mult cu 46,7% față de anul anterior. Înțelegem că președintele este îngrijorat mai mult pentru bugetul serviciilor, dar îl asigurăm că românii sunt mult mai interesați de ceea ce coaliția PSD-ALDE a considerat a fi prioritar”, a mai adăugat liderul ALDE Argeș, Simona Brătulescu.