Simona Brătulescu: ”Iubesc oamenii care au o energie bună”

Secretar de stat, vicepreședinte de Consiliu Județean, președinte de partid, personalitate angrenată în numeroase proiecte publice și sociale, soție și mamă a doi băieți. Simona Brătulescu a demonstrat în ultimii ani că, atunci când o femeie își pune mintea într-o construcție de carieră și este dispusă să muncească și să sacrifice timpul și spațiul personal pentru acest deziderat, nimic nu îi poate sta în cale.  A urcat pe scena publică și politică a județului pas cu pas, pornind de la profesia de jurnalist, activând multă vreme în poziția de consilier parlamentar și ministerial și preluând fără ezitare și emoții conducerea ALDE Argeș, partid pe care a reușit să-l transforme într-un jucător activ al mediului politic județean. Un jucător la comanda căruia a identificat și a ridicat manageri publici și administrativi, a implementat proiecte și și-a asumat responsabilități personale inclusiv la vârful administrației județene din poziția de vicepreședinte al CJ. Și tânără, și femeie, Simona Brătulescu a reușit să transforme aceste două atribute în avantaje, folosind la capacitate maximă caracteristicile lor de bază: energia, creativitatea, optimismul, seriozitatea, disponibilitatea, capacitatea de efort. Astăzi, Simona Brătulescu este secretar de stat pe lângă Cancelaria Prim-Ministrului.


Discutând despre capitolul avantaje atunci când vine vorba despre accederea femeilor în funcții de conducere, actualul secretar de stat argeșean declară că femeile au o serie de avantaje în fața bărbaților, mai ales în privința relațiilor interumane:


„O femeie, invariabil, va fi extrem de conștiincioasă. O femeie este atentă la detalii. Este mult mai empatică și deschisă la dialog. O femeie ia lucrurile mult mai în serios și are acea dorință ca în urma ei să rămână ceva, ca acțiunile ei să aibă o finalizare concretă. Femeile pot instaura un echilibru atunci când colectivul este dominat de un... ego masculin. De multe ori, sunt negociatori mult mai buni, pentru că sunt mult mai diplomate. Nu în ultimul rând, femeile sunt mult mai dispuse la sacrificii, și mă refer în special la sacrificiile care țin de consumul de timp și energie.”


„Dacă ar fi să alegeți un model, ce doamnă (personalitate), ați alege și de ce?” - am mai întrebat-o pe Simona Brătulescu.

„Nu am avut niciodată modele pe care să îmi doresc să le urmez, nici femei, nici bărbați. Nu cred în oameni perfecți, la fel cum știu că în spatele personalităților puternice există multă sensibilitate și vulnerabilitate. În fapt, nu mi-am propus vreodată să urmez un model anume. Fiecare dintre noi este unic și trebuie să ne urmăm drumul, intuiția, visurile... Mă inspiră oamenii de caracter, cei care luptă pentru visul lor și cei care emană bunătate și bucurie. Iubesc oamenii care au o energie bună și, zic eu, de multe ori am reușit să fac echipe înconjurându-mă de un vibe bun”, ne-a mai mărturisit secretarul de stat Simona Brătulescu.