Simona Brătulescu i-a primit cu brațele deschise pe salvamontiștii francezi! Ce s-a discutat!

Vicepreședintele CJ Argeș, Simona Brătulescu, i-a primit cu brațele deschise pe salvamontiștii delegației franceze, formată din cpt. Fabien Desmartin - comandant al sectiunii Salvamont din cadrul SDIS 73 Savoia; lt. Jean Louis Eberhart – consilier tehnic al sectiunii Salvamont din cadrul SDIS 73 Savoia; plt. maj. Jordy Mege – consilier tehnic pentru caini de avalansa.
S-au discutat aspecte importante siguraței populației, modul în care Serviciile Salvamont sunt organizate în Franta dar și despre un program de pregatire al salvamontistilor argeseni în Savoia.

În perioada 10-14 decembrie, o delegatie din partea SDIS-73 Salvamont Savoia, a participat împreuna cu Salvamont Argeș la un antrenament comun cu tema “Comandament/management la accidentul montan/avalansa”, fiind a treia manifestare de acest fel. La aplicatie, împreuna cu cei 23 de salvamontisti din Arges și Savoia, au fost prezenti și 28 de salvatori montani din 11 judete, întrucat schimbul de experienta cu colegii francezi, este o ocazie care trebuie fructificata la nivel national, pentru ridicarea nivelului de pregatire pentru interventiile de iarna.

Antrenamentul s-a desfasurat la baza de salvare montana Cota 2000 Transfagarasan și a avut ca teme:
- o interventia la avalansa;
- o interventia in abrupt pe timp de iarna;
- o interventia cu caini de avalansa (judetele Bihor, Hunedoara si Neamt vor veni cu caini in pregatire, iar Alba, Bacau si iarasi Neamt, pentru antrenamente);
- o pregatire teoretica privitoare la organizarea completa a interventiei la accidentul montan/avalansa, cu problematica comuna si specifica.