Simțim cele mai mari preţuri - Potrivit analiştilor, greul abia începe!

Românii sunt loviţi în plin de scumpiri. Majorările de preţ au venit pe fondul creșterii consumului, încurajat de majorările salariale decise de Guvern, spun specialiştii. 
Rata inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum, a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimii 5 ani. Alimentele sunt tot mai scumpe, facturile la utilităţi, tot mai mari. Şi mai îngrijorător este că scumpirile nu rămân pe loc.

CITEȘTE ȘI ... UPDATE: TÂNĂRUL CARE A BĂTUT UN PAZNIC PENTRU O STICLĂ DE WHISKEY, REȚINUT 24 DE ORE!

Robert Croitoru, consultant fiscal: "Practic intrăm într-un cerc vicios, care va continua pe întreaga perioadă a anului 2018, în care semnalele sunt că inflaţia va fi mai mare decât cea din anul 2017.
Faţă de decembrie, în ianuarie, gazele s-au scumpit cu peste 3%, ca luna următoare să mai crească preţurile cu aproape 2 procente.
Şi tarifele continuă să urce, estimează analiştii. 

CITEȘTE ȘI ... BREAKING NEWS: UN FOST DIRECTOR AL TEATRULUI DAVILA S-A STINS DIN VIAȚĂ!

Ionuţ Purica, analist energie: "Productorii de gaz pot să crească preţúrile pentru că factura nu mai este la cantităţile mari din iarnă. Deci posibil să crească mai mult preţul la gaz."
În tot acest timp, şi mâncarea s-a scumpit cu aproape 4%. Tot faţă de decembrie, în ianuarie, fructele proaspete erau mai scumpe cu 3%, ca în februarie să se scumpească IAR cu peste 4 procente.  Cel mai mult, în luna februarie, s-au scumpit citricele, cu aproape 6 procente.

CITEȘTE ȘI ... CEL MAI PUTERNIC SEISM DIN ACEST AN- RESIMȚIT ȘI ÎN ARGEȘ!

Anul trecut, pentru un astfel de coş de cumpărături, am fi plătit în jur de 125 de lei. Astăzi, aceiaşi bani ne ajung să cumpărăm un coş doar pe jumătate plin care abia ajunge pentru o persoană.
Iar majorările de preţuri nu se opresc aici, spun specialiştii din piaţă. 
O veste ceva mai bună pentru români este că preţul ouălor a început să scadă. Asta după ce, anul trecut, crescuse cu 50% în timp record. 
 

Sursa: observator.tv