Simfonia Patetica lui Ceaikovski la Filarmonica Pitești

Filarmonica Piteşti încheie joi, 27 septembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, seria concertelor lunii.  Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Alexandru Ganea, revin, ca soliști, pianiștii Eugen Dumitrescu și Corina Răducanu, care vor interpreta Concertul în Si bemol major pentru 4 mâini și orchestră, de Leopold Kozeluch. În partea a doua, publicul va audia Simfonia nr. 6 Patetica, de Piotr Ilici Ceaikovski. Uvertura la Don Giovani de Wolfgang Amadeus Mozart va fi interpretată în deschiderea concertului. 

Alexandru Ganea a absolvit Liceul de Artă „George Enescu” din Bucureşti (specializarea vioară), Academia de Muzică, Facultatea de Interpretare Muzicală, specializări vioară şi muzică de cameră, şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Dirijat, specialitatea dirijat orchestră,  clasa Dumitru Goia. Tot la Academia de Muzică a finalizat studiile de master la vioară şi muzică de cameră şi de perfecţionare dirijat orchestră cu Sabin Pautza. Este doctor în muzică al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. În prezent este conferenţiar universitar şi dirijor al Orchestrei Simfonice „Universitaria” a U.N.M.B. A colaborat cu filarmonicile din Iaşi, Sibiu, Braşov, Târgu Mureş, Botoşani, Craiova, Chişinău, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Bacău. Între 2008 şi 2012 a fost dirijor al Filarmonicii Piteşti, unde este invitat ca dirijor permanent. A colaborat cu pianiştii: Valentin Gheorghiu, Viniciu Moroianu, Vlad Dimulescu, Horia Maxim, Horia Mihail, Csiky Boldizsar, violoniştii Florin Croitoru, Gabriel Croitoru, Cristina Anghelescu, Paul Florin, Alexandru Tomescu, violonceliştii Marin Cazacu, Alexandru Moroşanu, Răzvan Suma, harpistul Ivan Roncea, flautistul Cătălin Opriţoiu, cornistul Petrea Gîscă şi sopranele Felicia Filip şi Valentina Naforniţă. 

Pianiștii Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu sunt absolvenţi ai Liceului de Muzică George Enescu și ai Universității Naționale de Muzică, ambele din București. La aceeași universitate de prestigiu au finalizat și celelalte formele de învățământ: master, doctorat, postdoctorat.

Cei doi au obținut numeroase distincții, fiind laureați ai concursurilor de gen din România, dar și din Bulgaria, Grecia, Spania, Polonia, Franța. Au participat la cursuri de măiestrie susținute de profesori de renume din țară și din străinătate.

Din 2005 formeză un duo artistic, susținând peste 300 de recitaluri și concerte în țară și în străinătate. Au mai fost prezenți, la Filarmonica Pitești, în recitaluri, în stagiunile trecute.