Simfonia Lalelelor - fără defilarea copiilor şi tribunele comuniste anul acesta

Evenimentul emblematic al Piteştiului, Simfonia Lalelelor, a ajuns la ediţia 43 şi se va derula în perioada 24-26 aprilie. De această dată, carele alegorice nu vor mai porni din faţa Primăriei Piteşti, deoarece s-au început lucrările de reabilitare a spaţiului respectiv, aşa că s-a luat decizia ca startul evenimentului să fie dat din faţa Mall Trivale. De asemenea, după cum a anunţat edilul Cornel Ionică, vom mai avea parte şi de alte schimbări. Una dintre aceste ar fi renunţarea la parada copiilor, la insistenţele unui ONG din Braşov, după cum a declarat primarul Cornel Ionică. Deşi nu a existat o obligaţie în participarea preşcolarilor şi a elevilor la eveniment, şcolile se băteau care să îşi trimită reprezentanţii. O altă modificare, pe care o îmbrăţişează de această dată şi primarul, este renunţarea la tribune unde să fie poftite oficialităţile. Imaginea ne amintea, an de an, de cântarea României, şi a creat discuţii intense anul trecut, după ce vicele a vrut să le desfiinţeze pe când primarul era suspendat. 
Conducerea Primăriei Piteşti a anunţat faptul că aşteaptă în continuare propuneri de la cetăţeni, instituţii, asociaţii, oameni cu viziune, referitor la îmbunătăţirile ce pot fi aduse în organizarea Simfoniei Lalelelor. Acesta a afirmat că şi-ar dori şi plimbarea carelor alegorice prin cartiere, însă nu s-a luat încă o decizie în acest sens. 

 


 550.000 din bugetul local - alocaţi pentru eveniment

Fondurile necesare organizării celei de-a 43-a ediţii a Simfoniei Lalelelor se ridică la 550.000 lei, conform devizului estimativ, după cum se arată în raportul Direcţiei Publice şi Achiziţii. Banii vor fi alocaţi din capitalul Cultură, recreere şi religie, însă, cu prioritate se vor cheltui sumele provenite din sponsorizări. 
Pentru masa expozanţilor s-au alocat 110.000 lei, din care se vor suporta dineul oficial (60.000 lei) şi masa pentru cei 130 de expozanţi, 50 de delegaţii din ţară şi străinătate şi picnicul dedicat acestora (50.000 lei). Pentru cazarea celor 180 de delegaţi şi expozanţi s-au pus deoparte 96.800 lei. Alte 343.200 lei sunt luate în calcul pentru servicii artistice, scenă, sunet şi lumini, foc de artificii, materiale de promovare şi altele. 

 

 

 Tarife diferite la închiriere

Simfonia aduce şi venituri la bugetul local, prin închirierea spaţiului expoziţional, de pe centrul municipiului. Cei care vin cu flori şi plante, în vederea vânzării, beneficiază de un tarif mult mai mic decât cei ce comercializează altfel de produse. Astfel, pentru produsele cu specific dendro- floricol, taxa este de 12lei/mp/zi, iar pentru cei cu alte produse, tariful creşte la 36 lei/mp/zi. 
 

Preluare Saptamanalul Ancheta