Simfonia Lalelelor 2021 - sub semnul incertitudinii

În fiecare an, cam în aceeaşi perioadă a anului, municipalitatea piteşteană era deja în toi cu pregătirile pentru cel mai important eveniment al oraşului, Simfonia Lalelelor. În 2020, manifestarea a fost anulată din cauza pandemiei, mai ales că în perioada respectivă România era sub stare de urgenţă. Acum, primăvara lui 2021 ne prinde în stare de alertă, însă perspectivele privind organizarea celei de-a 44-a ediţii sunt destul de incerte.

„Dacă starea de alertă se va prelungi, şi în 2021 vom trăi cu nostalgia ediţiilor trecute. Ne vom bucura însă de energia pozitivă a florilor din oraş, 150.000 de bulbi de lalele fiind plantaţi în parcuri, pe bulevarde, lângă zonele pietonale şi în sensuri giratorii”, a precizat Cristina Munteanu, consilier pe probleme de comunicare al primarului Cristian  Gentea.

Potrivit acesteia, Primăria a primit şi o serie de propuneri privind crearea unui eveniment care să permită continuarea tradiţiei Simfoniei în spaţii mai largi, eventual doar în aer liber, dar şi pentru o variantă online a manifestării.  


Deşi evenimentul are şanse mari să nu se organizeze nici anul acesta, o agenţie de turism din Capitală vinde excusii de o zi la „Simfonia Lalelelor 2021”. Pentru 125 lei de persoană, bucureştenii sunt invitaţi la o plimbare prin conacele Goleştilor şi ale Brătienilor de la Ştefăneşti şi la cea de-a 44-a ediţie a Simfoniei Lalelelor. 
 

 

Preluare: saptamanalul ancheta