Sibiu ar putea intra în carantină. Subprefectul a fost demis, prefectul este în izolare


Update: 

Raed Arafat a anunțat carantinarea orașului Sibiu. "Carantina începe de luni dimineață", a anunțat Raed Arafat.

Sibiu a ajuns la o rată de infectare 7.78 și înregistrează 470 de cazuri noi, conform ultimelor date de la GCS.

Toate terasele se închid, iar magazinele închid la ora 20.00, în loc de ora 21.00. În intervalul orar 10.00 – 13.00, în magazine au voie să facă cumpărături doar persoanele peste 65 de ani.

Orașele Sibiu, Șelimbăr și Cisnădie sunt carantinate de lunea viitoare timp de două săptămâni, a anunțat vineri Raed Arafat. În plus, pe durata week-endurilor, mall-urilor vor fi închise, având voie să funcționeze de luni până vineri cu program redus.

 

Municipiul Sibiu ar putea intra în carantină, iar o decizie în acest sens ar putea fi luată vineri. Între timp, subprefectul de Sibiu a fost demis, în timp ce prefectul este în izolare deoarece este infectat cu coronavirus.

Guvernul a decis, în ședința de joi seara, încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Sibiu de către Rareș Macrea.

Decizia de încetare a mandatului temporar de subprefect al Sibiului a lui Rareș Macrea a venit cu mai puțin de 24 de ore înainte ca șeful DSU, Raed Arafat, să meargă la Sibiu pentru a decide dacă se impune sau nu carantina pentru municipiul Sibiu, pentru orașele Cisnădie și Tălmaciu și pentru satul Șelimbăr.

Rareș Macrea a fost numit temporar prefect când Guvernul Orban a eliberat-o din funcție pe Maria Minea, numită de Guvernul PSD Viorica Dăncilă. După numirea lui Mircea Crețu tot pe un mandat temporar în funcția de prefect, Rareș Macrea a devenit subprefect.

În ultima perioadă, când prefectul Mircea Crețu a intrat în concediu medical, fiind infectat cu SARS-CoV-2, Rareș Macrea a condus ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În condițiile eliberării sale din funcție, cel mai probabil ședința de vineri, în care se va decide sau nu carantinarea unor localități din județul Sibiu, va fi condusă de secretarul de stat Raed Arafat și de celălalt subprefect al Sibiului, Sanda Ligia Muntean.

Județul Sibiu a depășit incidența de infectare 7 la mia de locuitori, conform situației cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile, având, joi, o rată de 7,4 la mie. Municipiul Sibiu are o rată de infectare de peste 11 la mie.


Sursa: digi24.ro