Sfaturi de SEO în 2020 – cele mai importante servicii SEO pe care companiile se bazează

In 2020, s-au constatat modificari in ceea ce priveste modul de a face SEO, iar companiile care ofera servicii SEO isi modifica acum planurile de lucru si agendele astfel incat sa se plieze pe noile cerinte ale motorului de cautare. Iata mai multe aspecte de care este recomandat sa se tina cont in prezent:

 


Servicii SEO de continut care coreleaza contentul cu intentiile de cautare


In domeniul de servicii SEO intentia de cautare sau intentia utilizatorului este scopul care detemrina fiecare interogare de cautare. Este foarte important sa fie inteleasa si satisfacuta intentia de cautare iar motoarele de cautare s-au adaptat special in acest sens. Paginile care sunt clasate in primele pozitii pe Google trec testele pe care motorul de cautare le impune, pe baza intentiei de cautare.

 


Structura unui site web in functie de mai multe tipuri de intentii de cautare


Structura unui site web si modul in care se prezinta continutul depinde de intentiile de cautare ale utilizatorilor. Pentru ca site-urile sa fie listate pe prima pagina a motoarelor de cuatare este important sa fie inteles conceptul de intentie de cautare si sa fie creat continutul potrivit care sa se alinieze cu aceste intentii. Sunt mai multe tipuri de intentii de cautare care trebuie sa fie vizate.
-    Intentia de cautare informationala – o cautare va fi incadrata in aceasta categorie in momentul in care utilizatorul cauta o serie de informatii specifice. Poate sa fie vorba despre cautari smple cum ar fi starea vremii, care ofera un rezultat instantaneu sau de cautari ceva mai complexe, cum ar fi de exemplu strategii de SEO pentru 2020, care necesita informatii aprofundate.
-    Intentia de cautare navigationala – o cautare este reprezentata de aplicatii sau site-uri sepcifice. Spre exemplu, sunt utilizatori care cauta Facebook, Amazon, sau diverse nume de programe, tooluri si utilitare si care vor primi drept raspuns paginile aferente acestor aplicatii.
-    Intentia de cautare comerciala este intentia in spatele careia sta o decizie de cumparare, moment in care utilizatorii cauta anumite produse dar care nu au luat inca decizia finala. Spre exemplu, exista cautari cum ar fi cele mai bune tooluri de SEO, sau cele mai bune camere foto, care sunt cautari comerciale.
-    Intentia de cautare tranzactionala este reprezentata de intentia in care cineva vrea sa cumpere un produs. Cautatorul a decis deja ce anume vrea sa cumpere si doar cauta produsele cele mai bune pe baza acestei decizii. Exmeplele pot sa includa cautari cum ar fi cumpara Nikon d500 sau cumpara Acer Predator, sau chiar cumpara alimente online.
Cele mai bune practici SEO este sa fie tinut cont de intentia de cautare atunci cand este creat continutul pentru site. Spre exemplu, daca vrei sa fii clasificat pentru cuvantul cheie cel mai bun laptop Acer trebuie sa iti dai seama ca aici este vorba despre o intentie comerciala si nu despre una tranzactionala, ceea ce inseamna ca utilizatorul nu este inca decis.