Sfatul autorităţilor judeţene: Petreceţi-vă sărbătorile de iarnă în Argeş!

Covidul a schimbat tendințele de petrecere a Revelionului în acest an. Apetitul românilor pentru plecările în străinătate a scăzut dramatic. Cele mai tentante alternative sunt cele de petrecere a sărbătorilor de iarnă în familie şi alături de prieteni la pensiune, de preferat în zone cât mai izolate, dar beneficiind de dotări moderne.

Chiar dacă situația se poate schimba şi de la o zi la alta, pensiunile şi-au afişat ofertele de sărbători.

Sfatul autorităților pentru argeşeni este să-şi petreacă sărbătorile în județ, nu în afara lui, şi să respecte până atunci toate măsurile de protecție, pentru a nu fi nevoie de impunerea altor măsuri restrictive. 

Pandemia nu a ridicat prețul la pachetele de sărbători

Comunitate suficient de izolată şi beneficiind şi de un cadru natural de poveste, Dâmbovicioara este o alternativă demnă de luat în seamă.

Pensiunile de aici abia îşi aşteaptă clienții, mai ales că anul acesta, cu toate restricțiile, au avut mult de suferit. Poate tocmai de aceea nici nu au afişat pachete specifice de sărbători, ci doar tarifele practicate în prezent.

La Pensiunea Pietricica, spre exemplu, pentru 13 locuri de cazare în cinci dormitoare, tariful este de 600 lei pe noapte, 1.100 lei peste weekend sau 3.500 de lei toată săptămâna. Pensiunea este dotată şi utilată cu toate cele necesare şi tariful nu foarte mare este şi pentru că nu este tocmai o pensiune de lux, ci una mai… modestă, dar îngrijită şi practică. Tot la Dâmbovicioara găsim şi Pensiunea Liliana. Aceasta are o capacitate de cazare de 22 de persoane, în 11 spații de cazare. Prețul porneşte de la 150 de lei/cameră/noapte şi ajunge la 320 de lei dacă doriți pensiune completă. 

Pensiunea Casa Domnească din Curtea de Argeş dispune de 12 camere şi, pentru patru nopți de cazare de Revelion, full-option, percepe aproximativ 2.000 de lei/persoană, în funcție de camera aleasă.  

Pensiunea Green House de la Podul Dâmboviței are o capacitate de cazare mult mai mare: 50 de locuri repartizate în 22 de camere. Pentru Crăciun, prețul unui pachet pentru 3 nopți de cazare în cameră dublă, cu pensiune completă, pentru două persoane, este 2.000 de lei. Pentru Revelion, prețul pentru acelaşi pachet urcă la 3.500 de lei. Pentru copiii între 6 şi 14 ani se vor plăti alți 400 de lei pentru cazare şi masă.

La Lereşti, Complexul turistic „3 Tauri” închiriază cele opt căsuțe rustice doar unui singur grup de 20-22 persoane, la prețul de 7.500 de lei pentru 3 nopți de cazare  sau 8.500 de lei pentru 4 nopți. Condiția este aceea de a achita în prealabil un avans de 30%.

La Rucăr, Resort David, format din două pensiuni, una cu o capacitate de cazare de 18 camere, iar cealaltă de 8 camere, şi-a pregătit oferta de Revelion. 3 nopți de cazare all inclusive costă 2.100 lei/persoană.

Complexul turistic „Valea cu Peşti“ aparținând omului de afaceri Dan Grecu şi-a definitivat oferta de sărbători. Complexul oferă servicii de cazare în 60 de camere (duble, garsoniere şi apartamente) şi un restaurant cu o capacitate de 160 de locuri. Patru nopți de cazare cu pensiune complete, de Revelion, pornesc de la 5.000 de lei şi pot ajunge şi la 8.500 de lei pentru cei care închiriază un apartament. Avansul este de 50%.

La Cândeşti, complexul „Satu' Muscelean” a devenit din ce în ce mai popular în rândul celor care vor să experimenteze traiul în case muscelene tradiționale şi mâncarea gătită molcom, la tuci. În total sunt 12 căsuțe alcătuite dintr-o cameră, baie şi prispă. De Revelion, tariful perceput pentru două nopți este de 600 de lei/noapte/persoană, bani în care intră şi mâncarea gătită în stil traditional. Și aici avansul este de 50%.

Prefectul Emanuel Soare: ,,Eu am speranța că până la finele anului vom ține județul sub control”

 

„După cum vedem, în jurul nostru sunt probleme foarte mari, iar valul doi, potrivit specialiştilor, va fi de cinci ori mai mare decât primul. Eu am speranța că valul doi nu ne va lovi atât de puternic şi aşa de repede în Argeş. Le-aş recomanda argeşenilor, dacă vor să-şi rezerve ceva de sărbători, să-şi rezerve în județ, nu în afară. E bine să fim puțin mai reținuți, tot spre binele nostru. Pe de altă parte, aş recomanda proprietarilor de pensiuni să gândească în mod inovativ aceste sărbători. Dacă sunt creativi şi gândesc nişte petreceri mai micuțe, cred că avem o şansă să facem sărbătorile aşa cum trebuie.” a declarat prefectul Emanuel Soare, adăugând: „I-aş invita pe toți proprietarii de pensiuni şi hoteluri din Argeş să se solidarizeze cu campania prefecturii de conştientizare şi promovare a purtării măştii. Dacă ne implicăm cu toții, cred că avem o mare şansă ca toate aceste activități să se poată desfăşura. Eu am speranța că până la finele anului vom ține județul sub control şi ne vom putea petrece sărbătorile de iarnă şi altundeva decât acasă.”. Situația este destul de delicată şi riscurile pe măsură. Pe de o parte, majoritatea proprietarilor de pensiuni sau hoteluri cer un avans de cel puțin 30%. Pe de altă parte, clienții parcă nu sunt dispuşi să piardă aceşti bani în cazul în care situația evoluează nefavorabil. „Poate şi proprietarii cad la o înțelegere de mijloc: nu e bine nici clientul să-şi piardă banii, dar nici proprietarii să facă cheltuieli fără să le poată acoperi.”, speră prefectul Emanuel Soare. 


Sursa:Saptamanalul Ancheta