Sfântul Gheorghe - Ultima zi de restricții pentru Pitești, Ștefănești și alte două comune!

În ședința de astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a dispus următoarele măsuri pentru localitatea Morărești, în care incidenţa cumulată la 14 zile este în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 locuitori:

-este interzisă circulația în afara locuinței/ gospodăriei, după ora 20.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

-se permite funcționarea operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, până la ora 18.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Operatorii pot colabora cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

-este suspendată activitatea desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness.

Pentru localitățile  Curtea de Argeș, Ungheni, Bradu, Morărești, Ștefănești, Cetățeni, Dragoslavele, Băiculești, Stolnici, Dîrmănești, Valea Iașului, Hîrsești în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 locuitori s-au stabilit următoarele măsuri:

-este  interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor. 
-este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, doar pentru persoanele cazate în aceste unități.

Pentru operatorii economici prevăzuți mai sus, a căror activitate a fost restricționată sau închisă, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în interiorul clădirilor.

-este interzisă activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc sau activitățile în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Măsurile se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, d) Este interzisă activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc;

-sunt interzise activitățile în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte ;

Măsurile de mai sus sunt dispuse pentru o perioada de 14 zile. Toate aceste informații se găsesc în Hotărârea Nr. 27 din data de 16.04.2021.