SFÂȘIETOR! Militari gemeni despărțiți de Marea Neagră! „Am vrut o viață palpitantă!”

„Am vrut o viață palpitantă!”, declara într-un interviu, în urmă cu trei ani, Gabriel Cătălin Pohace, militarul piteștean care și-a pierdut viața, astăzi, în Constanța, înecat în Marea Neagră. Atât Gabriel, cât și fratele său geamăn, Mădălin, au ales această carieră, având-o drept exemplu pe mama lor, care la rândul ei este cadru militar:

„Am ales cariera militara nu atât la indemnul părinților, cât din dorința de a avea o viață palpitantă și de a duce mai departe valorile militare, reprezentate cu succes de alți membri ai familiei”, declara în interviul respectiv Gabriel.

Totodată, sublocotenentul Cătălin Gabriel Pohace visa să participe la misiuni internaționale și să își formeze o familie „demnă de calitatea de ofițer al armatei române”.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Apărării Naționale, Gabriel, în vârstă de 24 de ani, făcea parte din Batalionul 307 Infanterie Marină, din Constanța și se afla în afara programului orar al unității în momentul producerii tragediei.

„Aflat pe o plajă din municipiul Constanța, în timpul liber, militarului i s-a făcut rău după ce a intrat în apa mării. Un echipaj  SMURD, solicitat prin serviciul 112, i-a acordat ajutorul medical de urgență la fața locului și a efectuat manevre de resuscitare timp de aproape o oră însă, cu tote eforturile depuse, ofițerul a decedat.
În cauză a fost sesizat Parchetul militar, iar o comisie de cercetare, numită de comandantul unității, verifică împrejurările în care s-a produs tragicul eveniment. 

Militarul era absolvent al Academiei Forțelor Terestre, promoția 2017 și era necăsătorit. 

Conducerea Ministerului Apărării Naționale transmite condoleanțe familiei îndoliate”, se arată în comunicatul de presă.

Reamintim că tânărul din Pitești a început să țipe după ajutor, văzând că nu mai poate ieși din apă. Câțiva tineri l-au scos din apă și au chemat autoritățile, însă nu a mai putut fi salvat.

Vezi aici povestea ... (video) EXCLUSIV! Un militar din Pitești- prima victimă la Marea Neagră!