Sf. Ștefan - La mulți ani, sărbătoriților!

O veche tradiţie, împlinită în ziua praznicului, se referă la icoana care-l înfăţişază pe mucenicul martir: creştinii care se confruntă cu probleme de sănătate sau se judecă de multă vreme cu persoane foarte orgolioase, este bine să aducă în casa lor o icoană cu Sfântul Ştefan, sfinţită în această zi.

Se fac pomeniri pentru sufletele celor care au murit în împrejurări dramatice, iar pachetele cu mâncare se împart şi persoanelor tinere, care poartă numele primului mucenic Ştefan.

În unele zone din Muntenia se prepară Pâinicile lui Ştefan. Dintr-un aluat asemănător cu cel de cozonac, unse cu miere, se fac pâinici în forme rotunde. Aceste dulciuri, care amintesc de pietrele care l-au ucis pe Sfântul Ştefan, se sfinţesc la biserică în ziua praznicului şi se împart copiilor săraci, scrie click.ro.

Tradiţii de Sfântul Ştefan. De asemenea, de Sfântul Ştefan, se prepară şi se împart mucenici cu miere şi nucă, care amintesc de moartea lui mucenicească, scrie click.ro.

Primarul orașului Mioveni transmite un mesaj cu ocazia sărbătorii Sfântului Ştefan.
“Cu prilejul sărbătorii Sfântului Apostol și Arhidiacon Ștefan, doresc să adresez tuturor aniversaţilor, sincere urări de sănătate, fericire şi împliniri profesionale.
Să aveţi parte de dragostea familiei dumneavoastră şi de împlinirea tuturor dorinţelor.
La Mulţi Ani!”.