Sevastian Pupăză Roşu: „Suntem în stadiu avansat cu SF-ul pentru alimentarea cu gaze!”

La Stolnici, ca priorităţi, după cum a subliniat primarul Sevastian Pupăză Roşu, pentru următorul mandat, sunt prinse proiecte ample ce vizează infrastructura de utilităţi, respectiv gaze, apă şi canalizare.

„Suntem într-un stadiu foarte avansat cu SF-ul pentru gaze. Nu suntem traversaţi de nicio conductă de gaze, aşa că noi mergem în asociere cu Lunca Corbului şi Săpata, deoarece în Lunca Corbului este o conductă la care ne putem lega, fiind cea mai apropiată.”, ne-a explicat primarul Sevastian Pupăză Roşu. 


La capitolul reţea de apă, localitatea Stolnici stă foarte bine, existând reţea în toată comuna, însă canalizare există doar în zona centrală. Primarul Sevastian Pupăză Stolnici este optimist că în anii următori va fi reţea în toată comuna, deoarece este prinsă într-un proiect uriaş derulat de Apă Canal 2000 SA. „7.136.000 de euro este suma alocată pentru reabilitare, modernizare şi extindere reţea de apă şi canalizare pe toată comuna. Sunt alocate fondurile şi ştiu 100% că se va implementa proiectul. Nu am nicio emoţie în acest sens!”. După ce se vor încheia şi aceste lucrări, care vor însemna săpături înlusiv pe arterele rutiere, primarul localităţii Stolnici ne-a mărturisit că va avea ca obiectiv principal repararea şi modernizarea drumurilor. „După ce termin cu reţelele de utilităţi voi mai avea de asfaltat uliţele principale, pe care locuieşte un număr destul de mare de familii. Voi face atunci un proiect pentru a atrage fonduri de circa 2 milioane de euro. În prezent, tot ce este drum comunal este asfaltat şi modernizat.”, a mai adăugat primarul localităţii. 

 


 Asfaltarea uliţelor, prioritate după definitivarea reţelelor de utilităţi


 Şi acum sunt în desfăşurare lucrări la două obiective de interes public, care au fost un pic stagnate din cauza crizei sanitare. „Este în lucru dispensarul, sper ca la finalul lunii decembrie să încheiem lucrarea, cu condiţia să primim banii prin PNDL. Dispensarul va include cabinetele medicilor de familie, o sală de tratamente, săli de aşteptare, grupuri sanitare pentru medici și pacienți și va fi dotat cu aparatura necesară actului medical, inclusiv pentru asistenţa de urgenţă, precum EKG, defibrilator, ecograf. În plus, va fi amenajat şi dotat şi un cabinet stomatologic.
La capitolul drumuri, s-a încheiat asfaltarea rutei ce face legătura între DJ 679 şi DC 142, între Stolnici şi Hârseşti.

„Am modernizat DC 139, am realizat drumuri către exploataţiile agricole, pod peste râul Cotmeana.”, a mai adăugat primarul Sevastian Pupăză Roşu. 

 

 

 Şcolile sunt pregătite să îşi primească elevii


Referitor la pregătirile pentru noul an şcolar, primarul comunei Stolnici dă asigurări că totul este în regulă.

„Pentru pregătirea unităţilor de învăţămnt să primească din nou elevii aşteptăm să vedem care sunt normele. Oricum, stăm foarte bine cu şcolile. Sunt puse la punct, legate la apă şi vom avea şi toaletele în interior. La sfârşitul lui septembrie, începutul lunii octombrie, am speranţe să finalizez grupurile sanitare de la şcoală. Acum vor fi în incinta şcolii, aşa cum cer normele. Sunt racordate la apă caldă şi căldură, au şi toaletă specială pentru persoanele cu dizabilităţi, sunt separate pe fete şi băieţi.”, a explicat primarul Sevastian Pupăză Roşu.