Sesiune de lectură cu sute de copii în Piteşti

Astăzi, 16 februarie, în 80 de biblioteci, școli și librării din 29 de judeţe,printre care şi Argeşul, s-au organizat simultan sesiuni de lectură. Activităţile au fost organizate cu prilejul Zilei Internaţionale a Cititului Împreună, celebrată pe 16 februarie, fiind pentru prima dată când are loc un eveniment de o asemenea anvergură în România.

Printre unităţile de învăţământ implicate în acest grandios proiect s-a numărat şi Şcoala Gimnazială „Alexandru Davila” din Piteşti, unde sute de elevi au citit astăzi, împreună, creaţii literare specifice vârstei lor. Activitatea coordonată de bibliotecarul şcolii, Monica Morăreasa, s-a bucurat de un real succes în rândul copiilor, care au descoperit că, atunci când citesc cu voce tare şi cu intonaţia potrivită, lectura poate deveni atractivă, amuzantă, dar mai ales eficientă.

Evenimentul s-a derulat sub egida LitWorld.org, fiind coordonat de grupul „Citim Împreună România”, format din autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari - oameni pasionați de a vedea copii și adulți citind împreună, într-o perioadă în care numărul copiilor care citesc scade îngrijorător de la o generaţie la alta.