Șerban Valeca, potențial ministru al Educaţiei: „Nu o să încep cu nicio reformă!”

Pentru prima dată, ministrul Educaţiei va fi un argeşean. În ședința CExN a PSD, de vineri, liderii social-democraţi l-au propus ca ministru al Educaţiei pe senatorul de Argeş Şerban Constantin Valeca. Acesta a mai fost ministru al Cercetării şi Inovării în perioada Guvernului Grindeanu în 2017, post pe care l-a mai ocupat, drept ministru delegat şi în Guvernul lui Adrian Năstase.

CITEŞTE ŞI... Accesul PSD-iştilor în PNL Argeș – strict interzis!

Nici nu a fost instalat ministru şi deja senatorul argeşean a fost chestionat de presa centrală vizavi de principalele probleme ale învăţământului şi, mai ales, de reforma anunţată de predecesoarea sa, Ecaterina Andronescu: „Nu o să încep cu nicio reformă în educație. Primul pas este să înceapă anul școlar preuniversitar și universitar în cele mai bune condiții.", a declarat la Digi24, Șerban Valeca.

Valeca susține că nu cunoaște problema manualelor pentru clasa a VII-a, care nu vor ajunge la timp pe băncile elevilor pentru că licitația a fost organizată tărziu, suțin surse din minister pentru Edupedu.ro.

„Chiar nu știu, nu sunt la curent. Lasați-mă să intru în minister să văd ce este dacă voi intra și atunci vom discuta.”, susține Valeca.

De asemenea, propunerea de ministru al Educației vorbește despre situația școlilor care au toaleta în curte. Acesta susține că în Argeș această situație a fost rezolvată și că va face tot posibilul să o rezolve și la nivel național.

„Voi face ce am făcut și în județul Argeș. În județul Argeș am început mandatul cu circa 400 de toalete în curte. Am promis că în 4 ani nu va mai fi nici o toaletă, acum după 3 ani se pare că vom începe anul școlar numai cu 4 toalete.”, a mai declarat liderul PSD Argeș.

Iniţial, Viorica Dăncilă l-ar fi propus pe secretarul de stat Florian Lixandru, însă se pare că acesta nu ar fi fost agreat de către liderii PSD din teritoriu. 

Potrivit presei centrale, de asemenea, după CEx-ul de vineri, judecătoarea Dana Gârbovan a fost propusă la Justiție, Mihai Fifor la Interne, Ana Birchall revine ca vicepremier pe parteneriate strategice, iar deputatul Iulian Iancu a fost propus vicepremier pe probleme economice.

Propunerile vor fi înaintate preşedintelui Klaus Iohannis, spre a fi aprobate de către acesta.  Deocamdată, administraţia prezidenţială nu s-a pronunţat public cu privire la propunerile de remaniere: „Președintele României nu comentează propunerile de remaniere înainte de a le primi în scris.”, este poziția  Administrației de la Cotroceni.