Senatorul PSD, Ovidiu Puiu: „Românii vor soluții pentru problemele lor, nu circ politic!” | Sursa Ta

 

Demiterea Guvernului Cîţu, ca urmare a scorului zdrobitor cu care moţiunea iniţiată de Partidul Social Democrat a fost votată, a prilejuit un nou „spectacol” politic în Parlament. Ca la orice divorţ cu scandal, foştii parteneri de guvernare s-au împroşcat reciproc cu noroi, discursurile liderilor de dreapta lăsându-i un gust amar senatorului social-democrat Ovidiu Puiu, aflat la primul său mandat de parlamentar:

 

„Iresponsabilitatea guvernanților a atins cote inimaginabile. La doar nouă luni de la instalarea la conducerea țării, coaliția de guvernare a venit în Parlamentul României să se prezinte fără perdea. Am aflat chiar din discursurile liderilor coaliției că țara a fost condusă tip de nouă luni de cinici, incompetenți, răsfățați, corupți, oameni total rupți de realitate. Știm cu toții: adevărul se spune la despărțire! Am avut un guvern care nu a avut nici cea mai mică remușcare în a arunca țara în aer exact în mijlocul valului pandemic și într-un moment în care românii și economia suferă enorm din cauza exploziei costurilor la energie și a creșterilor de prețuri.  Așa se face că guvernul a fost demis cu un scor istoric, de 281 la zero, iar diferența ar fi putut fi chiar mai mare - dacă toți ceilalți parlamentari ar fi votat după cum le dicta conștiința, nu partidul. 

Coaliția de dreapta a dat măsura întregii sale neputințe. Să nu uităm totuși că această coaliție a fost creată nefiresc, fără a-i include pe câștigătorii de facto ai alegerilor. Ce a rămas după nouă luni guvernare? O țară în derivă, lăsată să traverseze fără direcție criza sanitară, criza energetică, criza din educație, criza din economie. Refacerea coaliției nu este o soluție sănătoasă pentru români și România. Partidele de dreapta au declarat sub diverse forme că nu au priorități convergente și și-au aruncat acuze care par indigerabile; în plus, nu există nicio minimă garanție că - o dată refăcută - coaliția va funcționa și istoria nu se va repeta în cel mai scurt timp.  

Soluția guvernului minoritar este exclusă din capul locului. Guvernul demis cu un scor istoric a profitat de șansa interimatului pentru a ne arăta ce poate și cum înțelege actul de guvernare: a împărțit din pix, absolut discreționar, banii din Fondul de rezerva, către primăriile conduse de reprezentanții propriilor partide. Asta arată și impostura, și cinismul, și disprețul absolut față de români. Cum să poată fi susținut un astfel de guvern, care are cel mai scăzut nivel de încredere în rândul populației? Un guvern minoritar nu are nicio minimă șansă să ajute România să depășească multiplele crize pe care le traversează și care au dus la sărăcirea populației, slăbirea mediului de afaceri, prăbușirea capitalului autohton, punerea în pericol a banilor europeni ș.a.m.d.

PSD susține un guvern de specialiști pe termen scurt și alegeri anticipate! 

Alegerile anticipate sunt cea mai legitimă soluție de ieșire din criza politică! Cei care sugerează că în România astfel de alegeri sunt imposibil de organizat se tem, de fapt, de întâlnirea directă cu electoratul... Suntem o țară europeană și alegeri anticipate au avut loc în toată Europa, la noi de ce să nu se poată? PSD a venit deja în fața românilor cu un plan pe termen scurt de ieșire din criză, care să fie pus în practică de un guvern de specialiști și care să includă, între altele, plafonarea prețurilor la energie și măsuri de sprijin pentru consumatori și IMM-uri, creșterea veniturilor populației, adoptarea în regim de urgență a sistemului de implementare al PNRR etc. După ieșirea din valul pandemic, clasa politică trebuie să se întoarcă la popor prin alegeri anticipate. Pentru că poporul este suveran și el trebuie să aibă ultimul cuvânt în alegerea celor care îl conduc!” transmite senatorul Ovidiu Puiu.