Şefii de la Drumuri plâng după zăpadă: „Să dea Dumnezeu să ningă!”

An de an, ne văităm că autorităţile au fost luate pe nepregătite de prima zăpadă. În ultima întâlnire cu primarii, din cadrul Colegiului Prefectural, şefii de la Direcţia de Drumuri Argeş şi de la Secţia de Drumuri Naţionale Piteşti au avut o singură dorinţă: „Să vină iarna!”, deşi cei prezenţi nu erau chiar de aceeaşi părere.

Şefa Direcţiei Judeţene de Drumuri Argeş, Alina Nicolau, a anunţat că a încheiat 26 de contracte pentru deszăpezire, s-a aprovizionat cu antiderapant şi a montat parazăpezile. În aceelaşi ton a continuat şi directorul Secţiei de Drumuri Naţional Piteşti, Gheorghe Mihăiţă, care a anunţat aprovizionarea cu 7.500 t de material antiderapant, din cele 10.000 necesare, utilajele sunt pregătite, numai să „dea Dumnezeu să ningă! Aşteptăm iarna ca să putem interveni!”, a încheiat acesta.

Deocamdată însă, după cum a anunţat prefectul Adrian Bughiu, temperaturile se vor menţine ridicate şi, chiar dacă vor mai scădea în perioada următoare şi dacă vor fi precipitaţii, acestea vor fi sub formă de ploaie. Pentru orice eventualitate şi primarii au fost anunţaţi să lase un număr de contact, la care să fie disponibili 24h din 24h, în cazul în care apare o situaţie de urgenţă. 

 

 

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta