Şefa DSP Argeş anunţă: „După 13 aprilie, vor fi mai multe vaccinuri”

De la 70-80 de cazuri pe zi am ajuns la 100-120 de cazuri, aflăm de la Sorina Honțaru, șefa Direcției pentru Sănătate Publică. Potrivit acesteia, valul trei ne-a prins în Argeș pe o pantă ascendentă de o intensitate mai redusă decât valul unu și doi.

„Posibil ca o săptămână sau două să fim în continuare în creștere. Valul trei nu ne-a luat cu aceeași intensitate ca valul unu și doi, este puțin mai lent și sperăm să rămână așa. Locuri în unitățile sanitare mai avem, mai puțin în ATI. În valul doi nu aveam locuri nici în spital. Vorbim de un val trei care nu avea cum să ne sară pe noi. Încă sunt oameni care nu poartă mască, încă sunt oameni care nu înțeleg că este important să se vaccineze.”, declară șefa DSP Argeș. 

Problema scepticismului în ceea ce privește vaccinul este însă mai mică decât aceea că oamenii care vor să se vaccineze nu au cu ce. Listele de așteptare sunt enorme și abia de luna viitoare urmează ca cei care stau la rând să se poartă programa în mod efectiv. 

„După săptămâna 6-13 aprilie vor fi mult mai multe vaccinuri. E posibil să se mărească numărul de oameni pe flux de la 60 la 90 începând cu 6 aprilie, iar începând cu 13 aprilie se vor înființa fluxuri noi.”, a declarat Sorina Honțaru. 

Locuri libere mai sunt însă la centrele unde se administrează vaccinuri AstraZeneca. „La AstraZeneca au fost mai mereu locuri libere și asta, pentru că lumea nu se documentează din surse oficiale și credibile, ci din surse neverificate.”, mai spune șefa DSP. 

Sursa: Săptămânal Ancheta