Secțiile ATI din țară - Verificări în masă!

În urma tragediei de la Spitalul Județean Neamț, acolo unde au murit zece oameni, Guvernul a decis că toate secțiile ATI din toate unitățile medicale din țară vor fi verificate. 

Verificările vor fi efectuate de echipe mixte ale Direcțiilor de Sănătate Publică și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență începând de mâine. Sunt luate în vizor verificarea instalațiilor și a condițiilor de punere în funcțiune a aparaturii medicale.

CITEȘTE ȘI ... Piatra Neamț: 10 pacienți morți, 6 salvați. Medicul cu arsuri, dus în Belgia


Reamintim că, ieri după-amiază, un incendiu a izbucnit la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț. Potrivit celui mai nou bilanț 10 pacienți care erau bolnavi de COVID și erau intubați au decedat. Alte șapte persoane, între care un medic care a suferit arsuri extinse, sunt în stare gravă. Încă trei cadre medicale - un medic și două asistente - au primit îngrijiri pentru arsuri, dar starea lor este mai bună și nu necesită internare.
Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț au transmis, duminică dimineața, că în secția ATI și-au pierdut viața șapte bărbați și trei femei cu vârsta cuprinsă între 67 și 86 de ani. Toți erau infectați cu coronavirus.