Seară Beethoven la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 12 decembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate de Beethoven.  Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Radu Postăvaru, revine, ca solist, pianistul Mădălin Voicu Jr., care va interpreta Concertul pentru pian și orchestră nr. 1 de Ludwig van Beethoven.  În prima parte, publicul va audia și Uvertura Inaugurarea casei, iar în partea a doua, va fi Simfonia nr. 6 în Fa major, Pastorala, ambele aparținând marelui compozitor german. 


Născut într-o familie de muzicieni (mama artist liric, tatăl contrabasist), Radu Postăvaru a debutat ca dirijor la cinci ani! A absolvit pianul la Liceul de Muzică „Octav Băncilă” şi Conservatorul „George Enescu”, ambele din Iaşi, şi Academia de Muzică din Bucureşti. A studiat cu personalităţi ca: Ion Baciu, Ovidiu Bălan, Horia Andreescu, Vasile Spătărelu. A urmat cursuri de măiestrie artistică în Germania, la Berlin. A participat la festivaluri de pian şi dirijat şi la  concursuri de compoziţie în ţară şi în străinătate: Germania, Franţa, Italia, Spania, Cehia etc. Are înregistrări în studiourile şi sălile de concert din toată lumea. La momentul actual este dirijor al Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti.   


Mădălin Voicu Jr. s-a născut într-o familie de muzicieni cu tradiție, bunicul său fiind nimeni altul decât marele  violonist Ion Voicu și tatăl său - cunoscutul și îndrăgitul dirijor Mădălin Voicu. A început studiul pianului la patru ani cu profesoara Ludmila Popișteanu, urmașa Floricăi Muzicescu. La șase ani susține primul recital, iar la 11 ani câștigă Premiul I la la concursul Citta di Catanzaro și, la 16 ani, concursul Schubert, chiar în țara marelui compozitor. Pe scena Sălii Radio debutează la 15 ani alături de orchestra de Cameră Ion Voicu București. A urmat o carieră națională și internațională ca solist și membru al formațiilor de cameră. A absolvit cursuri de măiestrie la Universitatea Mozarteum din Salzburg, dar și la Nisa. A susținut concerte simfonice la București, Iași, Brașov, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Satu Mare, Constanța, sub bagheta dirijorilor Ilarion Ionescu-Galați, Ion Baciu, Ovidiu Bălan, Petre Zbârcea, Radu Postăvaru și… Mădălin Voicu. A interpretat concerte în străinătate în Italia, Franța, Turcia, Austria. A predat și predă la Mica Academie în Arte și la Colegiul Național de Muzică George Enescu din București.