Se vor face internări şi intervenţii chirurgicale doar în cazurile urgente

Măsurile care sunt aplicate în perioada pandemiei, pentru că se pot schimba sau completă de la o zi la alta în funcţie de evoluţia cazurilor şi de necesităţile semnalate. După cum ne-a declarat preşedintele CJ Argeş, Dan Manu s-au pus în practică următoarele decizii: 

1. Toate spitalele vor limita internările şi intervenţiile programate, cu excepţia celor urgente
2. Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti se nominalizează ca unitate de îngrijire cazuri COVID-19.
3. Se nominalizează Spitalul de Pediatrie Piteşti, Spitalul Orăşenesc Mioveni, Spitalul Municipal Câmpulung, Spitalul Municipal Curtea de Argeş, Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung, Spitalul orăşenesc Costeşti ca unităţi suport care vor prelua cazurile de patologie infecto – contagioasă non-Covid19.
4. Se organizează activităţile tuturor unităţilor de urgenţă din Judeţul Argeş în vederea asigurării capacităţii de depistare, triaj, izolare, prelevare şi transport probe biologice pentru testare Sars-cov- 2 a persoanelor prezentate în UPU, CPU şi care corespund definiţiei de caz „suspect COVID-19”.
5. Organizarea activităţilor de asistare din Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti astfel încât să se asigure îngrijirea cazurilor Covid-19 în paralel cu urgenţele majore non-Covid19, cu respectarea precauţiilor de izolare aşa cum au fost ele puse spre aplicare.
6. Direcţia de Sănătate Publică Argeş va evalua în teren condiţiile de organizare a asistenţei cazurilor de Covid19 în cadrul Spitalului de Urgenţă.

 


Luni, 23 martie, la ora 12.00, la iniţiativa preşedintelui CJ Argeş, dr. Dan Manu, se va organiza o întâlnire cu directorii spitalelor din judeţ,  la care vor mai lua parte şi primarii din localităţile care au în administrare uinităţi sanitare. Reuniunea are scopul de a se discuta şi a se armoniza măsurile dispuse.