Se spune că „o criză este un lucru pe care este păcat să îl iroseşti”

Noua generație de succes a Argeșului

 

Nume: Adrian Moisescu
Vârsta: 47 de ani
Ocupaţie: director adjunct Administraţia Bazinală de Apă Argeş - Vedea
Studii: Facultatea de Construcţii Hidrotehnice, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti – doctorat
Pasiuni: schi, înot, rulmenţi (transmisia puterii în mecanică)

----------------------------------------------------------------

Inginer de profesie, adept al specializării continue, un manager care a activat şi în mediul privat, şi în cel instituţional, Adrian Moisescu este unul dintre specialiştii din noul val. Acesta face parte din bordul de conducere al unei instituţii care îşi desfăşoară activitatea pe șase judeţe. Referitor la misiunea unui lider, Adrian Moisescu consideră că

„lumea în care trăim este destul de dificilă, adică imprevizibilă, cu multe provocări și colorată. Este important să ne folosim de această complexitate și să găsim mereu răspunsuri inovatoare. Pentru un manager, din punctul meu de vedere, sunt trei mari provocări: să creezi diversitate în echipă, să fii conectat permanent la realizările din domeniul tehnologiei şi inovaţiei, să ai capacitatea de a te adapta oricărei situaţii. Din perspectiva diversităţii, cred că, dacă suntem deschişi şi aducem cele mai strălucite minți în echipă (indiferent de câţi ani au, de ce gen sunt, de unde provin), dacă recunoaştem și îi încurajăm pe oameni, cu individualitatea, unicitatea lor și, prin urmare, și cu diferențele lor, putem crea un mediu în care toată lumea poate crește personal și profesional. Legat de tehnologie și inovatie, viteza cu care se schimbă lucrurile este uluitoare. Avem nevoie să fim la curent în permanenţă cu ultimele inovaţii, pentru a fi mai eficienţi. De altfel, anul 2020 ne-a demonstrat că putem muta munţii din loc şi că putem face lucrurile să se întâmple indiferent de situaţie.”


Întrebat care sunt avantajele managerilor actuali, acesta afirmă:

„Cred că există un context favorabil acestei generaţii: accesul la informaţii, inovaţiile tehnologice, libertatea de mişcare şi exprimare, accentul pus pe dezvoltarea personală şi inteligenţa emoţională, de fapt, alt context istoric pe care îl trăim.”


Raportat la perioada prin care trecem, din punctul său de vedere, putem trage o serie de învăţăminte.

„Se spune că «o criză este un lucru pe care este păcat să îl irosești”. Pentru noi, munca de acasă nu a fost posibilă înainte de pandemie. Cu toate acestea, mutarea în telemuncă a unei echipe de aproximativ 437 de persoane a fost pregătită într-un timp mult mai scurt decât în condiţii normale, însă suntem mândri că am reuşit să asigurăm atât siguranţa oamenilor, cât şi continuitatea activităţii. Am învăţat în 2020 că, având încredere, curaj, ne putem mobiliza și putem merge mai departe. Cu provocări, greşeli, reuşite și cu speranţa că mâine va fi mai bine.”


Cât despre 2021, acesta se arată foarte optimist:

„Sunt convins că 2021 va fi un an mai bun ca 2020, atât în ceea ce privește sănătatea, cât şi din perspectiva economică. Datorită existenţei vaccinului, ratele de infectare vor scădea și vom reveni treptat la ceea ce aş numi normalitate.”, a conchis Adrian Moisescu.