Se scot la licitaţie două terase în centrul Piteştiului

În fiecare an, odată cu apropierea sezonului cald, în centrul oraşului începeau rând pe rând să apară şi terasele. Dacă administraţia publică era bucuroasă că sunt doritori şi vin bani la buget, mulţi dintre piteştenii care locuiesc în zonă au dezaprobat multitudinea de terase ale căror grătare sfârâie toată vara. 

CITEȘTE ȘI ... (video) I-a rupt maxilarul unui bărbat! Agresorul a încercat să influenţeze cursul anchetei

De acest lucru a ţinut cont primăria, care a redus la maxim numărul teraselor pe centrul Piteştiului. Aşa se face că, în curând, municipalitatea va scoate la licitaţie doar două astfel de amplasamente de câte 75 mp fiecare, preţul de pornire al licitaţiei fiind de 3 lei/mp pe zi. Pe viitor, însă, se urmăreşte creşterea numărului acestora, primarul interimar Sorin Apostoliceanu fiind de părere că două sunt mult prea puţine. „Cred că doar două terase pe centru sunt puţine. În marile oraşe sunt mai multe pentru a da posibilitatea oamenilor să stea la o terasă şi multe oraşe sunt împânzite de astfel de locaţii”, a declarat Sorin Apostoliceanu. Odată cu cele două obiective din centru, municipalitatea mai scoate la licitaţie şi spaţiile din cele trei  ştranduri din municipliul Piteşti. 

Astfel, cei care vor să închirieze una dintre terasele din Tudor, Trivale sau Ştrand trebuie să plătească minim 2 lei/mp pe zi.

Sursa: saptamanalul ancheta