Se schimbă vremea! Vine frigul

Prognoza meteo pe 7 zile 15 - 21 octombrie. Vremea de marți

Cald în toată țara, pe fondul unui cer mai mult senin. Vântul va suflă moderat pe litoral și în Deltă Dunării și mai mult slab în restul regiunilor. Temperaturile maxime vor fi aproape identice cu cele înregistrate în ziua precedentă și se vor încadra în general între 20 și 25 de grade la nivelul întregii țări, cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra pe litoral și în Deltă Dunării, iar cele mai ridicate în sudul Banatului.

Prognoza meteo pe 7 zile 15 - 21 octombrie. Vremea de miercuri

Miercuri cerul va fi variabil spre mai mult senin în toate regiunile României. Vântul va suflă slab până la moderat în jumătatea estică a țării și mai mult slab în cea vestică. Temperaturile maxime vor fi situate în general între 20 și 25 de grade Celsius în toată țara, cu cele mai ridicate valori așteptate în sudul Banatului, iar cele mai scăzute pe litoral și în Deltă Dunării. 

Prognoza meteo pe 7 zile 15 - 21 octombrie. Vremea de joi

Joi își vor face apariția unele înnorări mai ales în jumătatea sudică a țării, însă șansele pentru producerea unor precipitații vor fi scăzute, doar în Oltenia și Muntenia fiind așteptate unele ploi slabe temporare, în mod local. Vântul va suflă slab în aproape toată țara, cel mult slab până la moderat în nordul Moldovei. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 20-25 de grade la nivelul întregii țări, cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei, în nordul extrem al Moldovei, pe litoral și în Deltă Dunării, iar cele mai ridicate în Banat. 

Prognoza meteo pe 7 zile 15 - 21 octombrie. Vremea de vineri

 Vineri cerul va fi variabil în aproape toată țara, unele înnorări temporare fiind așteptate îndeosebi în jumătatea estică. Vântul va suflă slab în toată țara, cel mult moderat pe cele mai înalte crește ale munților. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 17 și 22 de grade Celsius în Transilvania și Maramureș și 19-24 de grade în restul teritoriului, cu cele mai ridicate valori așteptate în sudul Banatului și în Luncă Dunării. 

Prognoza meteo pe 7 zile 15 - 21 octombrie. Vremea de sâmbătă și duminică

Sâmbătă și duminică vremea se va răci ușor, mai ales în jumătatea nordică a țării. Cerul va fi variabil spre mai mult noros în aproape toată țara, însă unele ploi slabe locale sunt așteptate să cadă doar în regiunile intracarpatice. Sâmbătă temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 și 21 de grade în jumătatea nordică a țării și 20-25 de grade în cea sudică, iar duminică între 13 și 18 grade în jumătatea nordică și 17-22 de grade în cea sudică.

Vremea va fi deosebit de caldă săptămâna aceasta, temperaturile scăzând considerabil de săptămâna viitoare.