Se schimbă vremea- Gata cu ninsorile!

În următoarele două săptămâni, vremea va intra într-un proces de încălzire, valorile diurne ajungând după 1 februarie, până la 13 grade în Banat și Crișana, potrivit prognozei transmisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru perioada 30 ianuarie- 12 februarie 2017.

În Muntenia, temperaturile vor crește până în 5-6 februarie, atingând o medie pe întreaga regiune de 8-9 grade. Astfel, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată. După 6 februarie, vremea se va răci ușor. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată la începutul intervalului, când se vor semnala pe spații mici, dar mai ales după data de 5 februarie, când vor fi și zile în care vor putea sa apară pe arii extinse.

CITEȘTE ȘI ... ÎN ROMÂNIA- Printre cei mai ieftini carburanți din UE

La munte, în primele două zile ale intervalului de prognoză, se vor înregistra valori diurne situate, în medie, în jurul a -4 grade și nocturne între -11 și -9 grade, dar în perioada 1 - 5 februarie vremea se va încălzi și se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 5 - 6 grade, respectiv ale celor minime de -2 grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă. Revenirea la normal a regimului termic va fi determinată de răcirea prognozată pentru 6 februarie, astfel încât, în intervalul 7 - 12 februarie, se vor înregistra medii termice comparabile cu cele climatologic normale, respectiv zero grade pe timpul zilei, și -6 grade noaptea, fără variații semnificative în cea această a doua săptămână a intervalului de prognoză. Precipitații slabe se vor semnala izolat în jurul datei de 2 februarie și, din nou, în intervalul 6 - 10 februarie.