Se redeschide secția ATI de la Mioveni!

Instituția Prefectului Argeș anunță că, de săptămâna viitoare, se va redeschide secția ATI de la Spitalul Orășenesc Mioveni, pentru pacienții COVID. 

În acest sens, astăzi a avut loc o întâlnire între prefectul Emanuel Soare, președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, directorul DSP Argeș, Sorina Honțaru, primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, managerul SJU Pitești, Adriana Molfea, managerul Spitalului Mioveni, Horia Trăilă, directorul medical al SJU, Gabriel Copciag și adjunctul ISU Argeș, Daniel Soare. 

Emanuel Soare, prefectul județului  Argeș, a vorbit despre voluntari și nevoia din ce în ce mai mare de medici:

Prin eforturile combinate ale reprezentanților Instituției Prefectului, Consiliului Județean, DSP Argeș, Spitalului Județean de Urgență Pitești, Spitalului Orășenesc Mioveni și ai Spitalului Municipal Curtea de Argeș, au fost găsite soluții pentru asigurarea personalului necesar secției. Secția ATI de la Mioveni beneficiază de o dotare moderna, și are în prezent 7 paturi. 

De săptămâna viitoare, secția va fi extinsă și va avea o capacitate de până la 18 paturi. 

În secția ATI de la Spitalul Orășenesc Mioveni vor lucra trei medici rezidenți, doi medici specialiști de la Spitalul Județean de Urgență Pitești și un medic specialist de la Spitalul Municipal Curtea de Argeș. În același timp, secția de chirugie de la Spitalul Curtea de Argeș va fi mutată la Spitalul Județean de Urgență Pitești. 

Prin redeschiderea secției ATI de la Mioveni, capacitatea de tratare a bolnavilor COVID din Argeș, aflați în stare critică, va crește considerabil.

După ședință, Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni a declarat următoarele: 

 

În prezent, în județ există  45 de paturi la ATI pentru pacienții COVID, dintre care 12 sunt în unitatea mobila de terapie intensivă, instalată în incinta Spitalului Județean de Urgență Pitești.

Totodată redeschiderea secției de la Mioveni oferă o gură de oxigen medicilor și bolnavilor din Argeș, declară doctorul Horia Trăilă, directorul spitalului covid Mioveni: