Se răcește vremea iar în unele zone din țară apar ploile

Meteorologii anunţă că în mai multe regiuni din ţară vremea se răceşte şi apar ploile. 

Temperaturile maxime se vor încadra între 13-15 grade Celsius în Banat și 26 de grade în sudul Munteniei.

Luni, 12 octombrie 2020, în regiunile vestice şi sud-vestice vremea va deveni în general răcoroasă, înnorările se vor accentua treptat, iar aria ploilor se va extinde începând din orele după-amiezii; local se vor cumula cantităţi de apă însemnate şi vor fi posibile descărcări electrice. 

În restul teritoriului, valorile termice vor fi cu mult mai ridicate decât cele climatologic specifice în a doua decadă a lunii octombrie; pe parcursul zilei cerul va fi parţial noros în sud-est, unde doar pe spaţii mici va ploua, iar seara şi noaptea, înnorări mai persistente şi pe alocuri burniţă sau ploi slabe vor fi în regiunile estice şi centrale, în zonele montane şi în cele submontane din sud, arată stirimeteo.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales în cursul nopţii pe crestele montane și în sud-vest. 

Temperaturile maxime se vor încadra între 13-15 grade în Banat și 26 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi în general cuprinse între 8 și 16 grade. Pe arii restrânse va fi ceaţă. 

În Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasă şi mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 25-26 de grade Celsius, iar cea minimă, de 14-15 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.