SE ÎNTORC NINSORILE! Prognoza meteo pentru următoarele zile

SE ÎNTORC NINSORILE! Prognoza meteo pentru următoarele zile

Vremea continuă să fie rece şi în următoare zile, chiar geroasă dimineaţa şi noaptea, iar maximele nu vor depăşi în centrul ţării 3-4 grade. Meteorologii anunţă ceaţă şi chiciură în zona de vest şi centru, iar de săptămâna viitoare încep ninsorile. De la noapte, un val de aer polar cuprinde din nou România, iar temperaturile încep să scadă foarte mult.

Ziua de duminică aduce vreme rece în cea mai mare parte a ţării, cu precădere în regiunile intracarpatice. Local în zonele joase din vest, din centru şi din sud, în special dimineaţa şi noaptea, va fi nebulozitate şi se va semnala ceaţă cu chiciură. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul nopţii când în nord şi nord-vest, precum şi la munte va ninge slab, iar ceaţa poate apărea doar pe spaţii mici.

CITEȘTE ȘI ... SCHIMBARE MAJORĂ RCA! De Crăciun toți șoferii vor avea cazier

De luni, înnorările vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor şi va ninge în aproape toată țara, în timp ce în rest precipitaţiile, predominant sub formă de ninsoare se vor semnala pe arii mai restrânse. Izolat se va depune polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime, apropiate de mediile climatologice, se vor încadra între -4 grade în Transilvania şi 6 grade în Oltenia. Şi marţi avem parte de ninsori. Cerul va fi mai mult noros în regiunile extracarpatice, unde local va ninge. În sud-estul tării, precipitaţiile vor fi mixte, favorizând depunerile de polei. În rest, înnorările vor fi temporare şi izolat vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, precum şi în estul şi sud-vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -1 şi 5 grade.