Se fură în draci trotinetele de închiriat din Piteşti

Trotinetele au crescut în ultimii ani în preferinţele românilor, care le văd ca pe o variantă rapidă de a te strecura prin traficul de coşmar la ore de vârf, pentru a ajunge la serviciu. Blinkee City este prima companie care oferă piteştenilor posibilitatea de a închiria trotinete electrice, totul prin intermediul unei aplicaţii mobile, cu plata la minut. Numai că, în „buna” tradiţie românească, unii dintre cei care au închiriat trotinetele au... uitat să le mai aducă şi înapoi, unele dintre ele fiind descoperite la zeci de kilometri de Piteşti şi recuperate cu poliţia.

CITEȘTE ȘI ... Vaccinarea pentru românii din etapa III - Când începe?!

 

Trotinetele de închiriat oferite de Blinkee City au apărut în Piteşti în toamna anului trecut, venind ca o alternativă pentru deplasări rapide. În perioada sezonului rece, trotinetele Blinkee City au dispărut din oraş şi au revenit chiar săptămâna trecută.

„A fost o pauză de sezon, deoarece pe timpul iernii seviciul se suspendă.”, ne-a explicat Toma Răzvan, administratorul flotei din Bucureşti şi Piteşti.

Acesta povesteşte că, deşi activitatea de închiriere abia dacă a apucat să funcţioneze câteva luni, deja s-a confruntat cu cazuri de furt, pentru că nu toţi au înţeles că sunt de închiriat, nu de luat acasă.

„Au fost câteva incidente. Întâlnim tot felul de situaţii, unele amuzante, altele nu. Am întâmpinat şi tentative de furt. Trotinetele noastre au ajuns pe la Rociu, Bradu, prin balcoanele piteştenilor, dar le-am recuperat. Acestea au un sistem GPS încorporat şi le recuperăm destul de uşor. Am anunţat şi Poliţia, au mers cu noi. Le-am recuperat fără probleme majore. Cazuri de avariere au fost puţine şi uşoare, doar dacă le-au mai lovit de borduri.”, ne-a mai povestit Răzvan Toma. 

 

CITEȘTE ȘI ...Vacanța în Brașov: Restaurantele, cluburile și spectacolele și-au suspendat activitatea


 Flota se va mări cu 50 de vehicule


Fiindcă piteştenii le-au înţeles utilitatea şi chiar se folosesc de ele, Blinkee City a decis să le aducă şi mai multe trotinete.

„Anul acesta dorim să mărim flota de trotinete, cu încă 50 de vehicule. Automat vom extinde şi zonele mov. Aceste zone sunt pentru parcări, ca să nu se adauge costuri suplimentare, dar trotinetele pot fi utilizate, parcate şi cursele finalizate oriunde în oraşul Piteşti.”, a mai adăugat Răzvan Toma.

De asemenea, acesta a precizat că pentru anul următor au în plan să aducă în Piteşti şi scutere electrice, serviciu oferit momentan doar în Bucureşti. 

 

CITEȘTE ȘI ... (video) Traficați pe piața neagră - Pui de urs scoși din bârlog și aruncați în zăpadă


 Fondatorii Blinkee City sunt piteşteni


„Suntem câţiva prieteni care ne-am decis să facem această afacere. Am luat franciza din Polonia, am adus prima oară în Bucureşti, a mers bine, după doi ani a mers foarte bine şi vrem să ne extindem şi în alte oraşe. Noi suntem din Piteşti şi, cunoscând oraşul, a fost prima alegere după Bucureşti. Aici avem un parteneriat cu câţiva prieteni din Piteşti care manageriază flota, adică încarcă trotinetele, oferă consultanţă, merg după ele în cazul în care sunt furate”, ne-a mai declarat Răzvan Toma.

Ideea de a înfiinţa Blinkee City le-a venit după ce au testat, în 2017, la Berlin, serviciul de electric scooter sharing, care i-a impresionat atât prin simplitatea utilizării, cât şi prin aspectul ecologic al acestui mijloc de deplasare. Trotinetele electrice pot fi închiriate simplu, prin intermediul unei aplicații mobile – Blinkee.city - disponibilă pe GooglePlay şi iStore. Aplicația este intuitivă, plata se face la minut, direct de pe card, tot ceea ce este necesar este crearea unui cont în prealabil, care să cuprindă şi datele de identitate. Costurile principale sunt următoarele:
- 2 lei activarea trotinetei;
- 0,49 lei tarif pe minut;
- 0,09 lei tarif pe minut de pauză.

CITEȘTE ȘI ... Prima lună de primăvară, cu temperaturi mai ridicate decât cele normale


În cazul în care vehiculul se parchează în afara zonelor mov, care se poate vedea în aplicaţie, se aplică tarife pornind de la 10 lei, în funcţie de cât de departe este de zona de parcare.

Preluare: saptamanalul ancheta