Se dă startul lucrărilor de consolidare și reabilitare la Colegiul „Zinca Golescu” | Sursa Ta

O lucrare ce acum trebuia să fie încheiată a blocat o parte din Colegiul Național Liceal „Zinca Golescu”, timp de circa 4 ani. Contractul de reabilitare și consolidare a tronsonului I a fost semnat în 2016 între conducerea unității și o asocierea de firme, iar în 2017 a fost preluat de Primărie, care a obținut finanțare prin PNDL II pentru acest proiect, de circa 4,6 milioane lei. Însă, în 2018, a intervenit rezilierea prin acordul părților. Constructorii s-au lovit de faptul că proiectul nu corespundea cu realitatea din teren, la care s-au adăugat și alte neconcordanțe și schimbări de legislație, care le afectau costurile, așa că au renunțat la lucrare. Această decizie însă a paralizat colegiul care a rămas cu 7 săli de clasă și unica sală de sport blocate. Disconfortul creat, prin înghesuiala elevilor în restul clădirii, a coincis și cu această perioadă a pandemiei, când se cere distanțare fizică pe care nu au cum să o respecte în aceste condiții. Însă, acum vin și vești bune pentru elevii și profesorii de la „Zincaˮ.

CITEȘTE ȘI ... 600 de elevi și familiile lor - PRO VACCINARE în Argeș!

Pe data de 13 aprilie, Primăria Pitești a predat amplasamentul societății Zeus SA, care va reabilita și consolida  tronsonul I. Pe data de 5 mai, primarul Cristian Gentea a semnat ordinul de începere a lucrărilor, iar pe 10 mai, acestea au fost demarate.

CITEȘTE ȘI ... Caravana vaccinării se mută în 2 mari licee din Pitești!


Zeus SA este una dintre societățile-etalon din domeniul construcțiilor edilitare și industriale, așa că sperăm să nu mai existe sincope în execuție. Valoarea contractului de proiectare și execuţie este de circa 8.790.322 lei și presupune realizarea integrală a lucrărilor de consolidare, refacerea instalației electrice, refacerea instalațiilor termice și sanitare, realizarea instalațiilor de ventilare și climatizare, executarea unor lucrări de arhitectură, inclusiv înlocuirea integrală a tâmplăriei exterioare și parțial a celei interioare.


În plus, Colegiul „Zinca Golescuˮ va beneficia și de „lucrări de conformare în vederea obținerii autorizației ISU“, în cadrul cărora se va monta un sistem de semnalizare, alarmare și alertare  în caz de incendiu.