Se caută tineri si studenți pentru „Taragotul de Aur” !

Casa de Cultură a Studenților Pitești caută tineri si studenți, în vederea participării la Festivalul Concurs Dumitru Fărcaș „Taragotul de Aur” Cluj –Napoca, etiția a III-a. Cei interesați sunt așteptați, la preselecție, până pe data de 7 noiembrie 2019, între orele 10:00-20:00, la sediul CCS Pitești din strada Panselelor, nr.2. Pentru alte amănunte ne puteți suna la numărul de telefon 0348.430.939.
Asociația Culturală Dumitru Fărcaș, Primăria municipiului Cluj-Napoca și Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca organizează, în perioada 15-17 noiembrie 2019, cea de-a III-a ediție a Festivalului Concurs Dumitru Fărcaș „Taragotul de Aur”. Festivalul concurs se adresează soliștilor vocali și instrumentiști neprofesioniști (neangajați într-o instituție profesionistă de spectacole). Pot participa soliști vocali și instrumentiști, cu vârste cuprinse între 16-35 ani.

Concursul se va desfășura pe trei secțiuni, după cum urmează:
a) Soliști vocali; 
b) Soliști intrumentiști; 
c) Melodii din repertoriul Maestrului Dumitru Fărcaș.

Fiecare interpret care participă la secțiunile (a) sau (b), vor prezenta în concurs două piese: - doină, baladă, cântec doinit sau cântec epic, fără acompaniament pentru candidații de la secția (a) și cu acompaniament pentru candidații de la secțiunea (b); - o melodie ritmată, cu acompaniament orchestral. Pentru o mai bună evaluare, concurenții vor mai pregăti încă cinci piese din zona etnofolclorică pe care o reprezintă. Poate constitui un avantaj în favoarea concurenților, prezentrea în concurs a unor piese culese personal de către aceștia, fie din teren, fie din anumite culegeri folclorice ale unor folcloriști renumiți (E. Comișel, C. Arvinte, B. Bartók, I. Râpă, etc.). 

Candidații de la secțiunea (b) soliști instrumentiști, pot participa și la cea de a treia secțiune (c), prezentând o piesă din repertoriul maestrului Dumitru Fărcaș. 

Organizatorii vor asigura cazarea și masa pe parcursul celor trei zile de festival pentru toți concurenții, inclusiv pentru un însoțitor în cazul concurenților minori.