Se caută şefi noi pentru justiţia din Argeş

Jumătate din funcţiile de preşedinţi de instanţă din Argeş, care fie sunt deja libere, fie urmează a fi vacantate în perioada următoare, au fost scoase la concurs de către Consiliul Superior al Magistraturii. Concursul organizat prin intermediul Institutului Superior al Magistraturii se desfăşoară în perioada martie-iunie 2021, la nivel naţional fiind vacante 177 de funcţii de preşedinte sau vicepreşedinte de instanţă.

CITEȘTE ȘI ... (video) Risc mare de avalanșă. La Bâlea Lac, zăpadă măsoară 354 cm


Cel mai important post din justiţia argeşeană pus la bătaie este cel de preşedinte al Tribunalului Argeş, devenit vacant recent prin pensionarea la cerere a judecătoarei Mariana Vârgă. Se dă concurs, de asemenea, pentru funcţia de preşedinte al Tribunalului Comercial, acolo unde judecătorului Ciprian Tiţa urmează să-i expire primul mandat în această vară. Celelalte două posturi de preşedinte pentru care se dă examen sunt cele de la Judecătoria Curtea de Argeş şi Judecătoria Topoloveni.

CITEȘTE ȘI ... Vreme. Temperaturi extrem de scăzute în majoritatea regiunilor


Potrivit calendarului, magistraţii interesaţi îşi pot depune cererile de înscriere până pe 2 aprilie, la INM, pe 18 aprilie candidaţii vor da testarea psihologică scrisă, iar în perioada 20-25 aprilie vor fi supuşi  interviului care testează capacitatea acestora de a lua decizii şi de a-şi asuma răspunderea, precum şi rezistenţa la stres. Cine trece de evaluarea psihologică îşi va prezenta proiectul managerial în a doua decadă a lunii mai, iar pe 23 mai se testează cunoştinţele de management. Rezultatele finale vor fi afişate pe 5 iunie. 

 

Preluat: saptamanalul ancheta