Se anunță amenzi grele pentru șoferi! Vedeți care sunt acestea!

Amenzile de circulație ar putea crește în următoarea perioadă, anunță Digi24.ro.
Senatorii pregătesc modificări în Codul Rutier. Șoferii agresivi la volan, cei care claxonează nejustificat sau aruncă mucuri de ţigări pe geam vor plăti amenzi de până la 1000 de lei.
Pe lângă o amendă, şoferii care conduc pe trotuar sau fac slalom printre autoturisme rămân şi fără permis de conducere pentru două luni.
Printre prevederile Codului Rutier care vor fi dezbătute de senatori în Comisia de Transporturi este şi cea care reintroduce sancţiunea ridicării autovehiculului. Maşinile vor putea fi ridicate atât de autorităţile publice, dar şi de operatori privaţi.

CITEȘTE ȘI ... Curse ilegale pe strada primarului Ionică


În ceea ce privește parcarea neregulamentară, amenda va ajunge la aproape 625 de lei, iar cei care nu o achită în 24 de ore, vor mai fi nevoiţi să plătească alţi 300 de lei pentru fiecare zi de întârziere.
Cât despre amenzile de circulaţie, cel mai dur vor fi sancţionaţi vitezomanii. Şoferii prinşi cu viteză mai mare de 60-70 de km/h peste limita legală riscă o amendă maximă de 6250 de lei şi li se mai ia şi permisul pentru trei luni. Între 2600 şi 6200 de lei plus 6 puncte de penalizare pot fi sancţionaţi şi şoferii care depăşesc cu 30-40 de km/h viteza maximă.
Întrecerile neautorizate și deținerea aparatelor pentru detectarea radarelor vor plăti o amendă de până la 2500 de lei.
Șoferii care frânează brusc, fac slalom printre maşini sau depăşesc coloana de la semafor, rămân două luni fără permis şi plăteasc între 700 şi 1000 de lei. Tot la fel de mult vor fi taxaţi şi motocicliştii care circulă pe o roată, cei care aruncă mucuri de ţigară pe geamul maşinii sau blochează intersecţiile.

O prevedere în plus este cea referitoare la biciclişti. Ei vor fi amendaţi cu câte 625 de lei dacă nu circulă pe banda special destinată.
Vorbitul la telefonul mobil în timpul mersului, nepurtarea centurii de siguranţă sau neacordarea de prioritate maşinilor de intervenţie, îi lasă pe cei prinşi fără 625 de lei.

Sursa: Digi24.ro