66.884 de români amânați la vaccinare. Veți primi SMS

UPDATE, ora 15:00

Vorbim despre 66.884 persoanele sub 65 de ani programate în perioada 30 ianuarie–11 februarie și care se vor vaccina începând cu data de 16 februarie și ulterior, în ordinea planificării inițiale.

Persoanele cu vârsta peste 65 ani rămân la programarea inițială. Totodată, se va continua vaccinarea persoanelor din centrele rezidențiale și medico-sociale, a persoanelor dializate, imobilizate sau nedeplasabile și a celor fără adăpost.


Fiecare persoană va fi înștiințată prin SMS cu privire la data și intervalul orar la care a fost reprogramată pentru vaccinare, va primi prin e-mail o nouă recipisă și va regăsi informațiile în secțiunea „Programările mele” din contul realizat în platforma de programare. Totodată, noile date vor fi comunicate și telefonic.


Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV) transmite motivele pentru care s-a aluat această decizie:

- Diminuarea cantităților de vaccin livrate anterior de BioNTech Pfizer, precum și lipsa predictibilității privind tranșele de vaccin livrate de compania Moderna, pentru lunile februarie și martie. Precizăm că această companie farmaceutică a anunțat, astăzi, livrarea la data de 5 februarie, a 42.000 de doze (reducere de aproximativ 20%), însă a oferit asigurarea că numărul acestora va fi suplimentat ulterior;

- Comunicatul EMA din 28 ianuarie privind modificarea Rezumatului Caracteristicilor Produsului (RCP) Comirnaty, respectiv clarificarea indicației de administrare a dozei de rapel la exact 21 de zile după administrarea primei doze.

----------------------------------------------------------------

Informație de ultimă oră. Vaccinarea persoanelor sub 65 de ani este amânată pentru câteva zile. Vorbim și de categoria oamenilor cu boli cronice.

CITEȘTE ȘI ... (VIDEO) Primele clipe ale tragediei de la Balș. Un pacient a filmat

Motivul principal ar fi lipsa dozelor de vaccin, autoritățile preferând să le pastreze pentru românii care sunt programați pentru rapel.