Scrisoare deschisă a edilului Gheorghiţă Boţârcă pentru locuitorii oraşului Topoloveni

„Abordez cu dragoste părintească câteva preocupări educaționale cu adresabilitate generațiilor tinere supuse la respectarea unor reguli care-i îndepărtează de actul educațional în aceste clipe grele pentru noi toți. Cu bucurie am primit răsplata muncii și implicării în organizarea sistemului de învățământ pe un palier foarte variat: astăzi orașul are o ofertă preșcolară, primară, gimnazială, liceală și profesională, atât pentru copiii și tinerii din Topoloveni, cât și pentru cei din localitățile vecine.

 

 

 La acest moment se iau toate măsurile pentru ca anul şcolar să înceapă cu elevii în bănci


    Dacă până în anul care a trecut am dublat capacitatea educațională la liceu și școala generală, am construit o grădiniță ultramodernă, o creșă nouă, ce își va deschide porțile în luna septembrie, săli de sport, acum evaluăm posibilitatea transferării etajului al II-le al complexului cu cele cinci săli de clasă la Liceul Tehnologic, pentru a asigura desfășurarea activităţii școlare începând cu 14 septembrie 2020, prin prezența elevilor în bănci. De asemenea, efectuăm o analiză atentă asupra orarului de funcționare defazat pentru a preîntâmpina aglomerarea spațiilor comune. De anul trecut am venit în sprijinul copiilor și al părinților cu trei clase de after-scool.


 
 Primăria este în faza de precontractare pentru noul Campus Liceal Tehnologic


Cu acest prilej, vă dau o veste foarte importantă! Pe Axa 10 POR, prin ADR Sud Muntenia, suntem în faza de precontractare pentru noul Campus Liceal Tehnologic, ce se va construi pe str. Blocurilor, pe terenul cumpărat de orașul Topoloveni de la fostul Tigris. Am să prezint pe larg proiectul cu alte ocazii, cu detalii pe care le așteaptă cu foarte mare curiozitate fiecare dintre noi.

 

 

  Proiect pentru reabilitarea şi dotarea spaţiului de la Ambulanţă


Activitatea administraţiei publice locale are ca obiectiv şi sănătatea populației. De-a lungul timpului, prin achiziționarea spațiului cumpărat de orașul Topoloveni de la fosta ICS Alimentara Pitești, la parterul blocului P26, am asigurat spații pentru desfășurarea activităților de funcționare a cabinetelor medicale, laboratorului de analize și a medicilor de familie, un cabinet de radiologie dentară ultramodern. În lipsa unui spital, am compensat cu serviciile de ambulanță și dispensarul de pneumoftiziologie, în spații proprii, adăugând și serviciul SMURD cu personal de specialitate, existând, astfel, intervenție la solicitări 24 de ore din 24.
În prezent, ținem cont de propunerile primite și procedăm la depunerea până la finele lunii august a proiectului de reabilitare și dotare a spațiului de la Ambulanță, proprietate a orașului Topoloveni, în cadrul Axei prioritare 3.1. din POR la ADR Sud Muntenia, pentru evaluare.

 


 În 2021, Topoloveni împlinește 600 de ani de la atestare


Cultura și evenimentele publice ne-au lipsit anul acesta pe fondul  nenorocirii ce s-a petrecut la nivel global. Dar optimismul și dragostea noastră de implicare ne îndeamnă să facem pași înainte spre aniversarea în 2021, luna iunie, ziua 19, a 600 de ani de atestare a orașului Topoloveni, printr-un program care să cuprindă planuri și evenimante noi.
Ne-am remarcat ca păstrători de datini, tradiții și obiceiuri în aria geografică a vechilor musceleni-topoloveneni, cu un foc al lui Sumedru înregistrat la OSIM, cu un târg săptămânal care reunește mii de vizitatori, cumpărători, târgoveți, amatori de cunoaștere și promovare a produselor românești. Zilele orașului de Sf. Petru și Pavel să ne găsească pe bicicletă și, mai nou, pe motocicletă, în ritmul de jazz-rock-pop, în parada simbolică a 600 de costume de epocă care pe „drumul crucii spre parcul nou” cu cele 14 opriri, precum Mântuitorul, să ne călăuzească la crucea ce va lumina în vârful dealului, pătrunzând de multe ori liniștea serilor de vară, până la Cristovul Viilor, când vom savura parfumul strugurilor copți pe dealul Boțârcanilor sau pe Mamelonul din dealul Cociocenilor, până în Dealul cu Vii, să curgă mustul, licoarea cea mai de preț, alături de legumele și fructele gustoase ale acestui pământ. (va urma)”


Primarul oraşului Topoloveni,
Gheorghiţă Boţârcă