POLIȚIA REACȚIONEAZĂ! Scriitoare bătută! „Ambulanța pentru literatură” vs.  „ambulanța care fură copii”

Doina Popescu, o scriitoare de 49 de ani care obișnuiește să cutreiere țara într-o ambulanță pentru a-și promova un proiect profesional, a fost bătută în zona Gării de Nord din București.

Văzând ambulanța cu numere roșii, mai mulți oameni au crezut că „ambulanța pentru literatură” este ... celebra ambulanță fantomă care fură copii. Agresorii au scuipat-o și au îmbrâncit-o. Mai mult, se pare că o femeie de etnie romă i-a stins o țigară pe obraz: „M-au scuipat și m-au îmbrâncit. Apoi, o doamnă mi-a stins o țigară pe obraz, ca în Evul Mediu”, a declarat scriitoarea potrivit Observator TV.

Doina Popescu a venit în Capitală pentru fiica ei, care urma să susțină examenul de licență. Era în ambulanţă și se schimba când a observat că cineva se uită la ea pe geam. 
„Mai multe femei m-au întrebat dacă sunt doctoriţă şi dacă fur copii. Le-am spus că sunt scriitoare. Apoi au venit întăriri. Au început să curgă oameni din toate părţile.
Am văzut cum o minoritate, prin incultură, se transformă într-o majoritate"
, a specificat femeia.

După această poveste care a uluit o lume întreagă, Poliția Română a reacționat, explicând, într-un mesaj pe Facebook, că ambulanța care a creat isterie „ nu fură copii, aduce cultura în comunitate”.

„Nu e neagră, e albă și nu fură copii, aduce cultura în comunitate…este o simplă ambulanță casată, folosită într-un proiect cultural.

MIT: O ambulanță neagră se plimbă prin oraș și răpește copii pentru a le lua organele.

ADEVĂR: În România nu au fost înregistrate astfel de cazuri.

Emoția și rațiunea ne ghidează comportamentul, iar o decizie emoțională este bine să fie trecută prin filtrul rațiunii, chiar și ,,la cald”.

Dacă ai văzut ceva care ți se pare suspect, sună la numărul 112, venim imediat și clarificăm situația. Ne poți sprijini prin furnizarea cât mai multor informații care vor fi transmise în timp real, din dispecerat, colegilor care vin la sesizarea pe care ai făcut-o.

Te rugăm să nu distribui pe rețelele de socializare mesaje false. Acestea nu fac altceva decât să creeze o stare de panică nejustificată pentru orice părinte care își dorește tot ce-i mai bun pentru copilul său”, este mesajul Poliției Române.