Şcolile din Costeşti - pregătite de începerea noului an şcolar

Prin programul „Fii mândru de orașul tău!”, primarul orașului Costești, Ion Baicea, împreună cu echipa sa are în plan, pe lângă numeroasele proiecte şi investiţii în infrastructură, şi proiecte și activități cultural-artistice și educative. Prin aceasta se realizează completarea procesului de învățare, dezvoltare a înclinațiilor și aptitudinilor copiilor, tinerilor, precum și organizarea rațională și plăcută a timpului liber. 

 


 Tabere gratuite pentru zeci de copii cu rezultate deosebite


Oraşul Costeşti a avut în ultimii ani o bogată activitate cultural-artistică, aici fiind organizate mai multe manifestări importante, inclusiv de amploare naţională, precum Festivalul Național de Muzică Ușoară și Dans Modern „Floare de Castan”, ce are la activ 14 ediţii.

„În fiecare an, Costeștiul a desfășurat activități cultural-artistice cu ocazia unor sărbători importante: sărbătorile de iarnă, Zilele Orașului, Ziua Internațională a Copilului, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice etc. Ansamblul „Mugurelul” al Casei de Cultură și Clubul Copiilor Costești au participat la mai multe concursuri și festivalurile din toate colțurile țării.”, spune cu mândrie primarul Ion Baicea. 


Pentru copiii cu rezultate deosebite la învăţătură, la iniţiativa edilului au fost organizate tabere în diverse regiuni ale țării, în fiecare an primăria finanţând vacanţele a 40 de copii din Costeşti. 

 


 Investiţii în parcuri, locuri de joacă şi terenuri de sport


De asemenea, administrația locală s-a ocupat și de amenajarea de parcuri, locuri de joacă și zone de agrement de care s-au bucurat deopotrivă atât copiii, cât și adulții, administrația reușind astfel să asigure un mediu plăcut de petrecere a timpului liber. În plus, ştrandul orașului a fost modernizat și reabilitat, iar pentru a sprijini activitatea sportivă a tinerilor s-au construit două terenuri de sport cu gazon sintetic. Administrația a reușit să realizeze și să întrețină sălile de sport de la Școala Gimnazială Nr. 1 și Liceul Teoretic Costești. 

 


 Toate unităţile de învăţământ - dotate cu dezinfectant și tunele de dezinfecție


Noul an şcolar vine cu noi provocări pentru administraţia locală a oraşului Costeşti, iar primarul Ion Baicea împreună cu echipa sa fac eforturi pentru începerea în condiţii de siguranţă a cursurilor:

„În întâmpinarea noului an școlar ce bate la ușă, s-au realizat lucrări de refacere, reabilitare, modernizare și dotare a tuturor formelor de învățământ de la grădiniță la liceu. De menționat este faptul că au fost dotate cu dezinfectant și tunele de dezinfecție”, dă asigurări edilul.


Primarul Ion Baicea a fost permanent alături de persoanele aflate în nevoie şi, prin serviciile de asistenţă socială locale, a căutat soluţii pentru a le rezolva din probleme:

„Asistența socială și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Costești au intervenit de câte ori a fost nevoie, au fost alături de cetățenii afectați fie de nevoi sociale sau materiale, fie de pandemia provocată de COVID-19. De asemenea, Direcția de Asistență Socială a colaborat foarte bine cu preoții de pe raza orașului pentru a veni în ajutorul persoanelor nevoiașe. Prin Direcția de Asistență Socială s-au distribuit persoanelor defavorizate alimente și materiale sanitare de la UE. Am acordat vouchere de vacanță pentru asistenții personali și persoanelor cu dizabilități, alocații pentru susținerea familiei, ajutor social, ajutor pentru încălzirea locuinței, tabere sociale pentru copii, ajutoare alimentare pentru sărbători și ori de câte ori a fost nevoie.”, a precizat Ion Baicea.

 


„M-aș simți onorat să parcurgem tot împreună următorii patru ani și să ducem la îndeplinire toate proiectele începute”.
Ion Baicea, primarul orașului Costești