Schimbările nu se fac ușor, ele cer timp de reflecție și alegeri conștiente

Noua generație de succes a Argeșului

 

Nume: Anin-Nicolae Bucurel
Vârsta: 33 de ani
Funcția: antreprenor 
Studii: Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor - specializarea Management | Facultatea  de Științe Juridice, Administrative și ale Comunicării | Masterate: Managementul Afacerilor, Drept Privat, MMG

----------------------------------------------------------------

 

Anin Bucurel, unul dintre tinerii antreprenori argeșeni care au ales în ultimii ani să se implice activ în problemele și activitățile publice, consideră că marea provocare a generației sale este cea în care exponenții ei înțeleg să se transforme în lideri, nu în șefi.

„Liderul are ca obiectiv central obținerea rezultatului prin oameni. Cine nu întelege că ei sunt principala resursă va sfârși prin a-i pierde. Un lider este cel care crește calitatea echipelor sale, cel care știe să le motiveze chiar și atunci când el însuși este demotivat. Este cel care acceptă că procesul de învățare este continuu. Liderul creează lideri. Din tot ce am spus vine și îndemnul: «Urmează-mă, sunt chiar în spatele tau!» Dacă nu-ți pasă de oamenii din echipa ta, probabil ești doar un șef!”

Cu această perspectivă asupra lucrurilor, are mare încredere în generația pe care o reprezintă:

 „Tinerii aduc un suflu nou și își aduc contribuția prin creativitate, prin soluții pentru eficientizare și prin adaptarea cu ușurință și naturalețe la schimbare. Societatea se schimbă odată cu noile generații. Noua generație va domina, în timp, piața muncii, societatea, tehnologia, finanțele.”

La capitolul hibe, tânărul antrepenor identifică reducerea semnificativă a capacității de comunicare directă:

„Este o generație cu ochii în telefon, o generație a like-urilor ca manifestare emoțională. La fel ca și în politică, auzim  mereu că se dorește o schimbare, dar luăm decizii tot în zona de confort. Și asta,  pentru că schimbările nu se fac ușor, ele cer timp de reflecție și alegeri conștiente.”


Anin Bucurel se raportează la perioada pe care o traversăm sub aspectul transformărilor profunde în relațiile dintre oameni.

„Lumea toată s-a oprit, s-a schimbat, s-a adaptat la noi reguli. Mulți oameni și-au pierdut locurile de muncă, alții au muncit până la epuizare. Unii, forțați de context, au luat-o pe alt drum profesional sau au muncit de acasă, cu copiii lângă ei. Cu toții, cred, am pierdut ceva: un om drag, stabilitatea, businessul, jobul, încrederea, mințile sau o parte dintre ele. Relațiile dintre oameni s-au transformat. Din punct de vedere economic, în acest moment există o luptă între nevoia de a continua comportamentul economic anterior și nevoia de prudență, de economisire.  Pandemia reprezintă un șoc enorm pentru economii, iar 2021 reprezintă intervalul temporal cu cea mai mare probabilitate de apariție a unei crize.”, își explică domnia sa viziunea.

Ca atare, la capitolul proiecte pentru anul în curs, Anin Bucurel merge pe o strategie simplă:

„În viață, am învățat să nu îmi mai fac planuri.”