Schimbările nu se fac ușor, cer timp de reflecție și alegeri conștiente și încep cu fiecare dintre noi

Noua generație de succes a Argeșului

 

Nume: Mihai Coteț
Vârsta: 47 de ani
Ocupație: director general Radical Zero SRL
Studii (universitare): Relații Economice Internaționale – Academia de Studii Economice București
Pasiuni: călătoriile, mașinile, festivalurile de muzică.

----------------------------------------------------------------

A îndrăzni, a acționa, a ne schimba în primul rând pe noi înșine înainte de a cere schimbare de la alții – acestea ar fi principalele provocări ale managerilor generației actuale, susține omul de afaceri Mihai Coteț. 


„Venim pe o piață deja suprasaturată, extrem de competitivă, unde diferența o face de fiecare dată cel mai bun raport calitate-preț. Trebuie să inovăm în permanență și să ne adaptăm iar și iar, astfel încât să facem față atât imprevizibilului, cât și noilor jucători de pe piață.
Noua generație se mai confruntă cu inerția care o ține, cumva, într-o zonă de confort. Declarăm că ne dorim schimbare, dar continuăm să stăm în expectativă, să nu ne implicăm, să pice schimbarea de undeva, din cer, dacă se poate. Schimbările nu se fac ușor. Schimbările cer timp de reflecție și alegeri conștiente. Și încep cu fiecare dintre noi.
O altă provocare este să găsești acei oameni, să-ți faci acea echipă. O afacere este o altă familie și e important să te simți bine în familie și familiei să-i fie bine și să înflorească în preajma ta.”


Potrivit omului de afaceri piteștean, aflat și la primul mandat de consilier local, plusurile generației sale țin de o mult mai mare creativitate și libertate de gândire și acțiune:

„Este generația cea mai educată. În anumite meserii, tinerii au abilități puternice și foarte apreciate, în special în domeniul digital și al comunicațiilor, electronică și managementul datelor. Este generația care se caracterizează printr-o dorință puternică de autonomie, o minte deschisă și un spirit de echipă puternic atunci când își găsește acea echipă care o motivează. Managerii generației mele sunt mai luptători, pentru că nu au primit nimic gratis, a trebuit să muncească pentru fiecare leu. De asemenea, sunt mult mai ancorați în realitate, gândesc pragmatic și, foarte important, aleg să performeze în domenii în care le face plăcere să lucreze. O viață avem și este important ca jobul nostru să se confunde cu pasiunile noastre. Astfel, nu vom munci nici măcar o singură zi.”


Raportându-se la perioada prin care trecem, Mihai Coteț spune că

„această perioadă m-a făcut să iau în calcul faptul că ar putea să mai urmeze astfel de perioade. Ca orice om de afaceri responsabil, întotdeauna mi-am asigurat o plasă de siguranță pentru vremuri grele. Nimeni nu și-a închipuit însă că ne vom confrunta cu așa ceva. Ca atare, acum lucrez nu doar la o plasă de siguranță mai solidă, ci și la o plasă de siguranță pentru… plasa de siguranță.”


Pentru 2021 își propune să… reconfigureze traseul pentru a recupera din pierderi, urmând însă strategia pe termen lung.

„Am un nou proiect de investiții de pus în practică, urmează să intru pe piețe noi, urmează să ne digitalizăm pentru a fi mult mai prezenți în zona de online. Vom încerca și abordări noi prin introducerea unor sisteme care vor aduce plus valoare. Cu alte cuvinte, vom continua să ne adaptăm la piață și la schimbările ei din ce în ce mai surprinzătoare.”