Schimbare uriașă pentru elevii din România!

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat că intenționează să facă o modificare majoră în școli, chiar din cel de-al doilea semestru al acestui an școlar. Ecaterina Andronescu dorește ca elevii cu rezultate slabe la învățătură să facă ore „remediale”.
„Dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în 2018 la clasa a VIII-a - am avut 36% dintre copii care nu au luat nota 5 la examenul de Evaluare Națională și am avut spre 40% cei care nu au promovat exameul de Bacalaureat - ceea ce ne nemulțumește. Ca urmare niște măsuri imediate se referă la încercarea de a avea în acest semestru pregătire remedială, prin ore suplimentare pentru cei care se manifestă în clase, fie că vorbim de ciclul primar sau gimnazial cu acese abateri de la linia corectă a acumulărilor", a spus Ecaterina Andronescu, la Antena 3.

Ministrul nu a precizat dacă profesorii vor fi plătiți suplimentar pentru aceste ore, unde se vor efectua aceste cursuri, cunoscută fiind penuria de săli de clasă, și nici cum vor fi convinși copiii să rămână la școală peste program.
 

Sursa: a1.ro