Ziua îngrămădiților la PSD!  Șeful Finanțelor- schimbat peste capul partidului!

Schimbare șocantă la nivelul Finanțelor Publice Argeș, acolo unde se aștepta prelungirea mandatului pentru Lucrețiu Tudor, cel care a condus în ultimul an instituția argeșeană. Conform mai multor surse, astăzi, în locul său, ANAF l-ar fi delegat pe Dumitru Braia ca nou manager. Informațiile vor deveni 100% certitudine abia în cursul dimineții de mâine, când hârtia semnată de București ar trebui să ajungă oficial în Argeș.

Deși s-a bucurat de rezultate foarte bune, de o reputație impecabilă în mediul instituțional și în relația cu mediul privat, Lucrețiu Tudor a fost înlocuit în mod surprinzător, ca urmare a mișcărilor politice din haosul intern al PSD Argeș, șefii partidului fiind incapabili să-l susțină pentru funcția de la Finanțe.

Dumitru Braia se întoarce de la Teleorman, acolo unde a activat în ultimii ani, fiind dorit și ajutat – conform tuturor surselor – de către deputatul Mircea Drăghici. Și doar de către deputatul Mircea Drăghici. Braia a făcut parte din formula de conducere a Finanțelor Publice Argeș la nivelul anilor 2000, ocupând pentru o bună vreme funcția de adjunct al instituției.

Este, de asemenea, cunoscut din postura de candidat PSD la Primăria Pitești, postură în care a fost învins la momentul respectiv de către Tudor Pendiuc, care candida din partea PD.

Revenind la cumplita umilință care se anunță în această seară (aceea de a-ți fi schimbat un director în funcție, în plină guvernare PSD), reamintim că toată organizația Argeș stabilise încă de săptămâna trecută susținerea necondiționată față de Lucrețiu Tudor, numai că – și în acest caz – s-a dovedit că organizația noastră nu are niciun cuvânt de spus la București, când se fac cărțile pentru un post de director județean.


Reacțiile nu au întârziat să apară, liderii PSD Pitești în frunte cu Cristian Gentea amenințând cu demisii și proteste interne. În vreme ce primarul Piteștiului, Cornel Constantin Ionică, a declarat că o astfel de situație este intolerabilă, viceprimarul Sorin Apostoliceanu a cerut dizolvarea conducerii județene în fața unui asemenea eșec. Mai supărat decât toți la un loc, președintele PSD Pitești, Cristian Gentea, a anunțat că va demisiona din funcția pe care o deține la nivel județean, respectiv cea de prim-vicepreședinte.

Pe prinicipiul “câinii latră, ursul merge”, deputatul Mircea Drăghici a mai făcut cărțile pentru încă o instituție județeană, nimeni neștiind exact ce cărți mai face și dacă mai face liderul formal al partidului, Șerban Valeca.

 

 

Sursa video: Argeș TV