Schimbare la vârful Petrom Argeş: Cristinel Dăncilă părăseşte conducerea după 12 ani

O schimbare surprinzătoare apare la nivelul OMV Petrom Argeş, unde directorul Cristinel Dăncilă, soţul fostului premier Viorica Dăncilă, părăseşte managementul sucursalei după mai bine de un deceniu în care s-a aflat în  poziţia de director Asset Producţie al divizei Exploatare şi Producţie. Cristinel Dăncilă a preluat această funcţie în anul 2009, iar din poziţia de director al OMV Petrom SA, sucursala Argeş, acesta a manageriat operaţiunile de extracţie a produselor petroliere ale companiei pe teritoriile judeţelelor Argeş, Dolj, Olt, Gorj şi Teleorman. Numai în perioada 2009-2016, conform presei naţionale,  acesta a câştigat venituri de peste 23 de miliarde de lei vechi. 


Cu discreţia care i-a caracterizat întreaga activitate la nivelul companiei şi în judeţul Argeş, Cristinel Dăncilă a confirmat pentru redactorii „Ancheta” această schimbare importantă în cursul carierei sale, dar a preferat să nu dea niciun alt detaliu legat de ceea ce urmează să facă mai departe:

„Merg într-o altă funcţie, mă duc undeva foarte bine, plec într-un mod foarte elegant. Brandul Dăncilă în Petrom este acelaşi, am muncit cinstit şi corect de peste 36 de ani. O să fie bine şi acolo unde plec, eu am o experienţă de 36 de ani în industrie.”, a declarat Cristinel Dăncilă.


În ceea ce priveşte preluarea funcţiei deţinute de Cristinel Dăncilă, poziţie ce va fi preluată prin interimat, cel mai vehiculat nume la acest moment este cel al piteşteanului Tiberiu-Alexandru Amzăr, care în prezent deţine o poziţie similară la nivelul diviziei Oltenia. Tiberiu-Alexandu Amzăr (53 ani) are de asemenea un lung traseu profesional în industria petrolieră, care datează din anul 1993. Acesta lucrează, aşadar, de peste 27 de ani în OMV Petrom, este absolvent al Universităţii din Ploieşti şi al IMD Business School din Lausanne-Elveţia.

 

Preluat: saptamanalul ancheta