Schimbare importantă pentru salvarea de vieţi. Elicopterele SMURD...

Schimbare importantă pentru salvarea de vieţi. Elicopterele SMURD vor putea efectua şi zboruri pe timp de noapte. Mai mult, încă patru zone din ţară vor fi acoperite de SMURD după ce piloţi ieşiţi la pensie au acceptat să se întoarcă în sistem. 

CITEȘTE ȘI ... GRIPA ÎN ARGEȘ! Anunț de ultimă oră!

Totul a pornit de la cazul fetiţei din Vâlcea, aflată în comă. Nu a putut fi preluată de elicopter pentru că afară se întunecase. Iar elicopterul a fost nevoit mai apoi să preia alt caz. 
O lipsă de piloţi acuza Raed Arafat. Iar soluţia s-a găsit la Inspectoratul General de Aviaţie. Patru piloţi pensionaţi au fost de acord să se reîntoarcă la manşă elicopterelor SMURD. 
Vorbim de piloţi cu experienţă cu peste 1.000 de ore de zbor. Piloţii intră acum în pregătire, iar din primpvară vor răspunde apelurilor şi pe timp de noapte.

CITEȘTE ȘI ... Cazul piteștencei arse la Floreasca: Mircea Beuran a fost demis, iar spitalul amendat

Două aspecte importante. Zona mai mare de acoperire şi posibilitatea de a interveni la mai multe apeluri ce necesită transfer aerian. Până acum aveam doar Bucureşti şi Târgu Mureş. Acum, avem şi Iaşi, Craiova, Arad şi Constanţa.

Cu aceste elicoptere pot fi transferaţi pacienţi în stare gravă sau spre exemplu pot fi transportate organele necesare pentru transplant de la un spital la altul. Un drum spre exemplu Bucureşti - Iaşi, este făcut cu ambulanţa în 5-6 ore. Cu elicopterul? 45-60 de minute. În funcţie de condiţiile meteo. 

CITEȘTE ȘI ... Update: Tânărul surprins în timp ce dansa gol-pușcă pe terasa unui bloc - mort

În afară de antrenamente, autorităţile trebuie să găsească soluţii acum şi pentru locurile în care vor putea ateriza elicopterele. 

 

 

Sursa: observator.tv