Scenariul 4 al crizei | Gravidele confirmate cu COVID-19 preluate de Spitalul Mioveni
1174018_1174018_ordin-spitale-suport_pdf.pdf(697.92) Download  

Scenariul 4 al crizei COVID-19. Lista spitalelor din Argeș desemnate să trateze pacienții cu coronavirus.


A fost publicat ordinul Ministrului Sănătății care prevede că 52 de spitale din România vor trata pacienți cu coronavirus, plecându-se de la un numărul inițial de 36 de unități spitalicești. Conform comunicatului, au fost identificate și desemnate ca unități suport un număr de 57 spitale/ secții exterioare/corpuri de clădire, 44 maternități, 60 spitale și centre pentru realizarea procedurilor de dializă din toate județele țării și București. 

CITEȘTE ȘI ... E oficial! Așa arată spitalul COVID din Argeș! Este la Mioveni, în vechea clădire!


În spitale de suport vor fi tratate cazuri pozitive de COVID 19 care necesită îngrijiri medicale și pentru alte patologii. Spitalele din județul Argeș desemnate pentru a primi pacienți diagnosticați cu COVID-19 sunt următoarele:
- pentru pacienți diagnosticați pozitiv: Spitalul Sf. Spiridon din Mioveni (corp vechi) și Spitalul de Pediatrie Pitești (chirurgie pediatrică);
- pentru pacienți diagnosticați pozitiv cu comorbidități specifice secției de maternitate: Spitalul Sf. Spiridon din Mioveni (corp nou);
- pentru pacienți diagnosticați pozitiv care necesită dializă - toate centrele (tură suplimentară) și Spitalul Județean de Urgență Pitești pentru cazurile grave și critice.

În cele trei corpuri ale spitalului din Mioveni, au fost instalate paturi, camere de izolare, s-au creat filtre sanitare și proceduri de lucru specifice, s-au făcut revizii tehnice la instațațiile de fluide medicale, instalațiile de oxigen, instalație electrică și ample acțiuni de dezinfecție ale saloanelor.

 

 

“Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor a fost elaborat de specialiștii din cadrul comisiilor de specialitate ATI, boli infecțioase și specialiști din cadrul Ministerului Sănătății, pe baza recomandărilor OMS si CE. Am cerut managerilor unităților sanitare, dar și direcțiilor de sănătate publică, serviciilor de ambulanță să aducă la cunoștința personalului medical și auxiliar, în mod repetat, procedurile ce trebuie urmate în această situație de criză, toate măsurile existente în planul de măsuri, în special reglementările privind măsurile de prevenție și utilizarea corectă, în funcție de expunere, personalului medical, dar și auxiliar”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.